perjantai 25. helmikuuta 2011

We Scream In Cathedrals


Yksi Wienin keskustaa hallitsevista kirkoista on keskiaikainen (vuodelta 1174) goottilainen katedraali Stephansdom (Pyhän Tapanin tuomiokirkko). Se on vaikuttava näky niin ulkoa kuin sisältäkin (vaikka korjaustyöt ovatkin käynnissä). Kävin siellä iltahämärässä jumalanpalveluksen aikaan, jolloin kirkko oli pimeä ja kynttilät loistivat joka puolella. Kävin uudelleen päivänvalolla, jotta näkisin kirkon kunnolla, maalauksineen ja patsaineen. Päiväsaikaan kävin myös opastetulla kierroksella maanalaisissa katakombeissa. Katakombeissa oli kylmät, kolkot, pimeät portaikot ja käytävät, jotka oli valaistu kynttilöin ja vähin valoin. Niissä on jotain äärimmäisen kiehtovaa. Piispojen ja muiden "tärkeiden" henkilöiden ruumiit olivat hienoissa arkuissa tai uurnissa, satojen "tavallisten" ihmisten luut kasalla pimeissä holveissa. Olisin halunnut myös käydä Michaelerkirchen (Pyhän Mikaelin kirkko) katakombeissa, mutta niihin ei ollut näin talviaikaan opastuksia.  Vierailin myös Peterskirchessä ja Karlskirchessä, joten kuvat 4-6 voivat olla niistä, en muista.

Stephansdomin edessä oli kauniita hevosia, joita piti päästä vähän silittämään.


Stephansdom (St. Stephan's Cathedral) is a gothic cathedral in Vienna, consecrated in 1174. I first went there in the evening during a mass. It was dark and there were candles everywhere. I visited it later during the day and went on a tour of the catacombs underground. I wanted to visit the catacombs under Michaelerkirche (St. Michael's Church) too but there were no tours this time of the year. I also visited Peterkirche and Karlskirche so pictures 4-6 might be from one of them, I don't remember.

4 kommenttia:

  1. Hrr noita katakombikuvia, kamalan pelottavia näin päivänvalossakin!

    VastaaPoista
  2. kirkot on upeita, vaikka en uskovainen olekaan. Niissä on kiva vierailla ja niitä kuvailla.

    VastaaPoista
  3. Chatrin: Niin minustakin. Kävin oikein istumassa muutaman minuutin yhdessä jumalanpalveluksessa (en muista mikä kirkko) vaikka en uskovainen olekaan.

    VastaaPoista