maanantai 28. helmikuuta 2011

There's Gold In Them Hills


Minä en pidä sacherkakusta, mutta söin Wienissä kyllä muita jälkiruokia runsaasti. Kuvia ei valitettavasti ole puolistakaan. Suositeltu jäätelöpaikka Eissalon Schwedenplatz ei ollut auki (vähän kaikki tuntui olevan kiinni tähän aikaan vuodesta). Lähellä oli kuitenkin ravintola/kahvila nimeltä Castelletto, mistä sai muun muassa herkullista jäätelöä. Suurin ongelma oli päättää, mitä makua haluaisi. Tarjolla oli myös suuri määrä erilaisia, valtavia jäätelöannoksia. Niistä en maistanut ainuttakaan, mutta jäätelömakuja tuli testattua kuutta erilaista (kirsikka, kookos, tiramisu, keksi, kahvi, pähkinä). Kävin kahtena eri päivänä,  kolmen jäätelöpallon suuri annos maksoi 3 euroa. Castelletto oli viihtyisä ja melko avara paikka, suosittelen! Wienissä on paljon myös hienoja kahviloita, kuten Demel. Hintataso ei silti ole suomalaiseen verrattuna kovin erilainen.


Schönnbrunnin linnassa kävin tunnin kestävällä opastetulla kierroksella (kuvauskielto, tietenkin). Opastettu kierros oli hyvä valinta, hauskan oppaan kertomat tarinat olivat kiinnostavia ja näin linnan upeasta sisustuksesta sai paljon enemmän irti. Sisältä linna on paljon, paljon kauniimpi ja prameampi kuin ulkoa. Linna on käynyt olemassaoloaikansa läpi kolme värinvaihdosta, minusta se pinkki olisi saanut jäädä. Se näyttäisi kuvissa paljon paremmalta kuin keltainen.

Linnan takana on valtavan suuri puutarha-alue, joka näin talvella ei ollut kovin kaunis. Tai kaunis kyllä, mutta jos kuvittelee paikan kesällä, kun puut ja pensaat ovat vihreitä ja kukat kukkivat, puhutaan aivan erilaisesta kauneudesta. Kiipesin ylös rinteelle, josta näkymä kantoi kauas. Oikeastaan kävin Schönbrunnissa kaksi kertaa, ensimmäisellä kerralla vain puutarha-alueella, koska linna oli jo kiinni (olin mestari menemään paikkoihin niiden sulkemisaikaan). Siksi kuvissakin näkyy keskipäivän aurinko ja iltahämärän laskeutuminen.


I don't like sacher cake but I ate lots of other cakes in Vienna. The famous ice cream place Eissalon Schwedenplatz was not open but there was a place nearby, Castelletto, that sold ice cream. They had a very wide selection so it was hard to choose. I went there twice and got three different flavours each time. Yummy! There are also a lot of fancier cafes in Vienna.

I visited Schönbrunn Palace and went on a guided tour inside. It's is much more beautiful from the inside than on the outside. The Palace, now yellow, has had three different colours in the course of the years. I would have preferred the pink. Massive gardens surround the palace. I'd imagine they look spectacular in the summer when the trees are green and flowers blossom. I climbed on top of the hill behind Schönbrunn and from there the view over the city was beautiful.


3 kommenttia:

 1. Mmm, jälkiruokia....

  (Hey voitko vastata asap FB-viestiin?!)

  VastaaPoista
 2. Wien näyttää olevan ainakin kauniiden taivaiden kaupunki, upeita kuvia!

  VastaaPoista
 3. bubble: Mmmm tosiaan. Vastasin nyt heti ku luin!

  Sofia: Sitäkin se kyllä on :)

  VastaaPoista