perjantai 7. toukokuuta 2010

You're Late!

Lähdin tiistaina taas muutamaksi päiväksi Ouluun. Ensi töikseni vein Nekun Biskettiin valmistujaisherkuttelulle, koska en päässyt neidin varsinaisiin juhliin. Nekku otti vadelmakakkua ja minä vaniljasuklaakakkua. Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, että molemmat olivat hyviä. Juomina  meillä oli vesimelonisoodaa ja chai lattea, joka maistui aivan joululta! Sain myös erikoispalvelua, kun pyysin, olisiko mahdollista saada kaksi eri soodamakua pienempiin laseihin yhden ison hinnalla. Onnistui :) Ananasta ja vesimelonia, mutta ei voittanut ananaskaan vesimelonia. 


Herkuttelun jälkeen kävimme etsimässä minulle kynsilakkaa. Tulos: minä löysin sen yhden (vadelmanpunainen) ja Nekku kolme, vaikka neidin ei pitänyt ostaa mitään :D Ostettiin molemmat myös Klippoteketin kuivashampoota Stockalta (ja se toimii!). Saaliiden jälkeen lähdimme molemmat omiin suuntiimme ja minä onnistuin tietenkin jäämään pois väärällä bussipysäkillä mennessäni ystäväni luo yöksi. Ei muuta kuin epätoivoista puhelua ystävälle: "Hei mä jäin väärällä pysäkillä pois ja oon nyt täällä jossain tän nimisen ja tän nimisen kadun kohdalla, et mis helvetis mä oon? " :D Onneksi ei kestänyt kauaa, kun ystävä pyöräili vastaan. Seikkailu kävi iltalenkistä, aurinkokin paistoi vielä.

Keskiviikkona vietettiin päivä yliopistolla ahkeroiden ja sitten keskustaan. Koska ulkona paistoi aurinko ja oli melko lämmintä niin päätimme kävellä (n. 6 km).  Joku innostui vähän kuvailemaan matkalla..


Ensin kävimme Pannukakkutalossa makealla pannarilla. Siellä on tarjolla sekä suolaisia että makeita pannareita ja valikoimaa on todella runsaasti. Päädyimme lopulta ottamaan puoliksi mansikka-valkosuklaapannarin, joka syötiin kermavaahdon ja vaahterasiirapin kera. Niiiiiiiiiin tajuttoman hyvää. Puolikas pannari riitti ihan hyvin. Suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan paikan, jos asuu Oulussa tai on siellä käymässä! 


Kun jälkiruoka (alkuruoka) oli syöty, lampsimme minnekäs muualle kuin Olimpokseen. Söin taas niin paljon, että mahaan sattui. Raahustimme sieltä hitaasti kenkäkauppaan, josta löysin liian ihania mintunvihreitä korkkareita, jotka eivät vain sopineet jalkaani kunnolla, ja yhdet melko sopivat, mutta hieman liian kalliit. Voi kuitenkin olla, että ne päätyvät silti vielä jalkoihini :D Illalla katseltiin leffoja: (500) Days Of Summer ja Julie &Julia. Itse olin molemmat jo nähnyt, mutta mielelläni katsoin jälkimmäisen toistamiseen ja (500) Days Of Summerin ehkä sadannen kerran.

Torstaina oli taas luvassa kouluhommia yliopistolla. Kiirehdin kolmelta bussiin, jolla minun piti mennä juna-asemalle. Myöhästyin, bussi kun oli tietenkin mennyt hieman liian ajoissa. Olenko sanonut, että vihaan Oulun bussiliikennettä! Jos bussit eivät ole myöhässä, niin ne ovat liian ajoissa. Harvoin ne kulkevat täysin ajallaan. Seuraavaa bussia sai tietenkin odottaa ikuisuuden enkä ehtinyt junaan. Taksillakaan en olisi ehtinyt. No, muutaman puhelun jälkeen päätin, että menen sitten seuraavalla junalla Seinäjoelle ja jään sinne yöksi, koska kyseinen pendolino ei pysähtynyt lainkaan siellä, minne minä olisin jäänyt. Tästä kaikesta vittuuntuneena kävin Bisketissä herkuttelemassa jälleen vesimelonisoodalla ja bebe-leivoksella. Pankkikortilla ei voinut maksaa, koska koneet olivat pimeinä eikä minulla tietenkään ollut käteistä. Onneksi Bisketissä oltiin kuitenkin niin ihania, että sain ensin syödä tilaamani herkut ja käydä sitten automaatilla hakemassa rahaa  ja tulla maksamaan myöhemmin! Monessa paikkaa ei taida palvelu olla ihan tätä luokkaa. Suomalaisesta mukaan tarttui Audrey Niffeneggerin "The Time Traveler's Wife"-kirja matkalukemiseksi. Sitten suuntasinkin jo juna-asemalle. Juna lähti jopa ajoissa, mutta myöhästyi tunnin, kuten nykyään lähes aina. Pääsin kuin pääsinkin Seinäjoelle.  Vr ei siis ole Oulun bussiliikenteen tapaan ylin ystäväni. Onneksi vastassa ollut ystäväni oli ostanut lohdutukseksi Ben & Jerry's -jäätelöä! Kiitos ^__^ 

Aamulla lähdin jälleen juna-asemalle vain huomatakseni, että junani on puoli tuntia myöhässä. Pääsin vihdoin kotiin ja ehdin käydä pikaisesti suihkussa, hotkia jotain ruokaa seisaaltani ja pyöräillä tukka putkella töihin. Töissäkin oli järkyttävän kiireinen päivä! Jospa sitä tästä painuisi nukkumaan, huomenna töissä on varmaan yhtä kiireistä kuin tänäänkin.

2 kommenttia:

  1. Toi Time Traveler's Wife on kyllä sellainen kirja, jota ei malta jättää kesken! Ihana, mutta kirjan loppu oli mielestäni vähän kliseinen ja väkisin väännetty. Mutta hauskoja lukuhetkiä! (Ja tuo kahvila kuulostaa ihanalta, harmi kun Ouluun harvoin on asiaa.)

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Joo oonkin lukenut sitä jo aika paljon, tykkään!

    VastaaPoista