perjantai 27. elokuuta 2010

Muumien Juhlavuosi

Kenellekään ei taida tulla yllätyksenä, että Tove Janssonin luomat Muumit juhlivat tänä vuonna 65-vuotispäiviään. Vuoden mittaan erilaisia muumiaiheisia juttuja on tupsahdellut kauppojen hyllylle tasaista tahtia. Alkuvuodesta muumifaneja jo hemmoteltiin kauniilla lltapurjehdus- ja Hosuli -mukeilla sekä Juoksujalka- ja Yhdessä-lautasilla.  Perinteisesti kesäinen sesonkimuki tuli uudella kuvituksella ja nimellä varustettuna: Ruusutarha. Aterimia on tullut myös koko ajan lisää aina kahvilusikoista kakkulapioon ja jäätelölusikkaan. Finlaysonilta tulee tasaista tahtia erilaisia ja erivärisiä pyyhkeitä ja lakanoita. Niistä bubble jo postasikin alkuviikosta.Äskettäin kauppojen hyllyille eksyivät viidet erilaiset Fiskarsin Muumisakset. Isoissa saksissa seikkailevat Muumimamma ja Muumipappa, pienissä Niiskuneiti, Muumipeikko sekä Myy. On vääryyttä, että Myy-saksia on vain vasenkätisenä!
Eikä tälle tavaratulvalle näy loppua. Syyskuussa kauppoihin rantautuvat nimittäin Hackmannin Muumikattila (Pikku Myy) ja -kasari (Niiskuneiti) sekä Seikkailu-sarjan 4-osainen aterinsetti, Arabian matala Seikkailu-lautanen ja Iittalan juomalasipaketit (2 kpl/pkt) Yhdistyselämää ja Rakastuminen. Talvimukiksi on tulossa  värimaailmaltaan kauniin huurteinen Hiihtokilpailu. Keraamiset muumifiguuritkin palaavat Arabian valikoimaan. Vähemmästäkin menee pää pyörälle. Kaikkia  uutuuksia ei pysty itselleen haalimaan, enkä tahtoisikaan. Mutta punamustavalkoinen värimaailma ihastuttaa niin paljon, että tämän postauksen kuvissa esiintyvät ihanuudet saavat kyllä paikan kodistani ennemmin tai myöhemmin.

(kuvat täältä ja  täältä)

5 kommenttia:

 1. Siis toi kattila!!! PAKKO SAADA!

  VastaaPoista
 2. EIJEIJEIJEIJEI!!! Kattila!! Mä just kirosin yks päivä et perkele ku mulla on jo 7 kattilaa ja asun YKSIN, mut pakkohan toi on saada :D Ainakin mikäli kukkaron nyörit antaa myöten, suositushinta näkyy olevan 59e.. Oikeesti tarvisin kyllä enempi uutta paistinpannua. Miksei ne tee Nuuskis-pannua?

  Mulla oli jotain muutaki mitä tähän kirjotin, ennenku IE sekoili ja hävitti kaiken. No ei voi muistaa.

  VastaaPoista
 3. norsis: NIIMPÄ!

  bubble: Kylläkylläkylläääää! :D Mulla on onneks vain kaksi, hahaaa.

  VastaaPoista
 4. Mistä löysit kuvan tuosta Myy-kasarista? Löytyiskö linkkiä? :DD

  VastaaPoista
 5. MiMaSa: Hups, pääsi kuvalähde unohtumaan, asia korjattu!

  VastaaPoista