tiistai 3. elokuuta 2010

Edinburgh 2/6Tämän päivän matkakertomus on omistettu kokonaan Old Townille ja sen ihanuuksille. Old Town oli hyvin kaunis kaikessa rosoisuudessaan, niin kuin koko muukin Edinburgh. Vietimme Old Townissa yhden päivän, kierrellen sen katuja ja kauppoja. Kuuluisat uuniperunat jäivät tällä kertaa kuitenkin väliin. Vähän väliä sataa tihuutti, eikä meitä houkutellut syödä ulkona. Paikat, joista uuniperunoita sai, olivat nimittäin take away -tyyppiä.


Old Townista löytyi myös uusia rakennuksia, kuten Parlamenttitalo, joka oli minusta ruma. Ehkä sen kauneuden ymmärtävät vain arkkitehdit :D Sieltä oli silti upeat näkymät vuorille (joo joo tiedän etteivät ne oikeasti ole vuoria).


Jos ette vielä tiedä, niin minä rakastan hautausmaita. Old Townissa oli yksi todella kaunis, vanha ja rosoinen. Kyseessä oli Greyfriars Kirkyard, jossa kertoman mukaan kuulemma kummittelee jatkuvasti ja selittämättömiä loukkaantumisia tapahtuu..


 

Päivän kiertelyn jälkeen kävimme asunnolla syömässä ja lepäämässä. Illalla käveltiin Old Towniin vielä takaisin. Ohjelmassa oli nimittäin Mercat Toursin kummituskävely, joka alkoi maan päältä johtaen lopulta 1700-luvulla rakennettuihin maanalaisiin holveihin, joissa ainoa valonlähde olivat kynttilät. Aluksi kuulimme kaikista kauheuksista, joita Edinburghissa on vuosisatojen aikana tapahtunut. Lisäksi näitä kauheuksia demonstroitiin ruoskimalla ja hirttämällä muutama "onnekas vapaaehtoinen". Bubble kuului tähän joukkoon, hahaa. "You don't mind if we hang her do you?"


Maan alla alkoi hieman pelottaa. Oppaamme kertoi meille, millaisia yliluonnollisia kokemuksia muilla holveissa käyneillä ihmisillä on ollut. Vaikka itse en mitään ihmeellistä kokenutkaan, näin kuitenkin neljä kertaa silmänurkastani valkoisen hahmon pimeässä nurkassa. Katsoessani nurkkaan ei siellä tietenkään ollut mitään. Mutta sydän pamppaili hieman kiivaammin. Kierros päättyi maan tasolla olleeseen vanhaan huoneeseen, jossa saimme nauttia viiniä ja kuulla vielä viimeisen kummituskertomuksen. Ja olin jossain vaiheessa aivan varma, että se yksi verho oli liikahtanut..

(kuvat 6, 12, 14-15, 21-24, 26-29 bubble)

Matkan jatkuessa luvassa vielä muun muassa Edinburgh Castle, kasvitieteellinen puutarha ja shoppailua.

5 kommenttia:

 1. Hih, voin vaan kuvitella, että tuollaisessa miljöössä kyllä aivan varmasti näkee omituisia verhojen liikahduksia jos toisia :) Suosittelen muuten Tukholman Gröna Lund-huvipuiston kummitustaloa, juma että sen jälkeen meinasi oikeasti saada sydänkohtauksen! ( ja siellä oli etukäteen varoituksetkin, ettei sydänsairaille, vanhuksille, raskaana oleville jne., me aluksi naurettiin sille varoitukselle, mutta ihan aiheesta se oli :D )

  VastaaPoista
 2. Oi! Aivan ihanat maisemat tuolla :))

  VastaaPoista
 3. Salka: Joo :D Mä kävin Gröna Lundissa viime kesänä, mutta jätin suosiolla kyseisen kummitustalon väliin, koska oisin oikeesti ehkä saanu siellä sydänkohtauksen :D

  Laura: Niin oli :)

  VastaaPoista
 4. Eiiiiiih, tota mun ällöä keltasukkiskuvaa ei olis kyllä saanu laittaa :D Kauhee.

  VastaaPoista
 5. bubble: Suus kii, se mikn kamala oo. Sä laitoit musta sen hymykuvan, mä laitoin susta ton. End of story :D

  VastaaPoista