keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Berlin Lovers


Berlin_128

MAUERPARK 

Berliinissä riittää kirpputoreja vaikka millä mitalla, mutta me ehdimme katsastaa niistä vain kaksi (Mauerpark & Boxhagener Platz). Lauantait ja sunnuntait ovat Berliinissä kirpputoriaikaa, joten silloin kannattaa ehdottomasti suunnata kirpputoreille. Huomioitava on, että käteistä kannattaa varata mukaan! Berliinissä käy hyvin harvassa paikassa pankki- tai luottokortti, joten käteistä on oltava mukana muuallakin kuin kirpputorilla. Kirpputorilla kannattaa muistaa tinkiä ja kysyä lupa, jos haluaa valokuvata jotain yksityiskohtaista. Mauerparkin kirpputori Prenzlauer Bergin kaupunginosassa on Berliinin kirpputoreista suurin ja kuuluisin, ja auki vain sunnuntaisin. Valtavan suuri kirpputori pitää sisällään lähes kaikkea mitä kuvitella saattaa. Paras löytöni oli vanha, kulunut ja jumalattoman iso matkalaukku kymmenellä eurolla. Kuvittelin, että se mahtuu suuren matkalaukkuni (ruuma) sisään, mutta pirulainen oli noin 5 cm liian iso! Onneksi hostellin lähellä oli posti, eikä matkalaukun lähettäminen Suomeen maksanut kuin 17 euroa. Melko hyvä diili siitä huolimatta, että postikulut maksoivat enemmän kuin itse matkalaukku.


Berlin_133Berlin_132 Berlin_137
Berlin_135  Berlin_143Berlin_129Berlin_149Berlin_146
Berlin_123

BOXHAGENER PLATZ

Boxhagener Platzin kirpputorilla on lauantaisin myynnissä enimmäkseen ruokaa ja kukkia, mutta sunnuntaina kirpputori muuttuu. Sunnuntaina kirpputorin valtaavat etenkin kirjoja, levyjä ja vinyylejä myyvät kauppiaat, mutta löytyy sieltä toki kaikkea muutakin. Kirpputorin kojut kiertävät varsinaisen Boxhagener Platzin (puisto, leikkikenttä) ympäri. Mauerparkiin verrattuna Boxhagener Platzin kirpputori on kovin pieni, vaikka toki sielläkin saa aikaa kulumaan ihan kiitettävästi. Minä löysin 1983 vuodelta olevan painoksen Pikku vampyyrista, jossa on kirjasarjan neljä ensimmäistä kirjaa yksissä kansissa. Ei varmaan tarvitsisi erikseen mainita, että olin löydöstä superiloinen!


Berlin_126
Berlin_121
Berlin_120 
Berlin_122

There are plenty of flea markets in Berlin and on weekends they're the place to be. You have to remember to take cash with you and actually that's true everywhere in Berlin. Very few places accept debit/credit cards. Another good thing to remember when you're at a flea market is to haggle! Mauerpark in Prenzlauer Berg is the biggest and most famous of all the fleamerkets in Berlin (open on Sundays only). It's huge and full of pretty much everything you can imagine. My best find was an old, battered and huge suitcase for a mere 10 euros. I thought it would fit inside my big-ass suitcase (cargo) but damn, it was like 5 cm too big! Luckily there was a post office near our hostel and it cost 17 euros to ship the thing to Finland. Still a good deal, even if the shipping was more expensive than the actual suitcase.

Boxhagener Platz in Friedrichshain serves as a farmer's market on Saturdays. On Sundays it's transformed into a flea market that specializes in books, records and vinyls. The flea market's stalls are set up in a circle around the square, the actual Boxhagener Platz (park, playground). I found this 1983 edition of Der kleine Vampir (Little Vampire) that contains the first four books and of course was super-pleased about that!


2 kommenttia:

 1. Eikä, toi leikkikroko taitaa kuulua siiheen lelusarjaan, josta mulla oli melkein pakkomielteitä jossain vaiheessa! Murrrr jonain päivänä täytyy kyllä saada käsiini tuollainen otus!

  Ja iloinen eikä myös Pikku vampyyrille! Rakastin sitä lapsena ihan hirveästi, voi ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, varmaanki Sylvian Families -sarjaa? Mulla oli niitä kans pienenä muutamia. Mä tykkäsin kans lapsena Pikku vampyyrista hurjan paljon, ja tykkään edelleen :D

   Poista