sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

All The Wine

Tintå_3

Minulla on niin paljon lomaraportteja ja lukuisia kuvia kamerassa, että niiden purkaminen täytyy aloittaa jo nyt, vaikka minun piti olla vielä ensi viikkokin blogista lomalla. Vierailin Ruisrockin yhteydessä rakkaan serkun luona Turussa ja suunnistimme sunnuntaina lounaalle paikkaan nimeltä Tintå. Aurajoen varrella sijaitsevassa viinibaarissa on hurmaava tunnelma. Itse en ole lainkaan viinin ystävä, mutta ei Tintåssa olekaan pakko juoda viiniä. Paikka on hämyisä ja katosta roikkuu runsaasti suurista lasipulloista tehtyjä valaisimia. Tintåsta löytyy puisista laatikoista koottuja seinähyllyjä, tummaa puuta ja rosoista tiiliseinää, joten sisustukseltaan se on minusta aivan ihana. Ulkona on myös terassi. Saavuimme paikalle Tintån juuri auettua, ja jo puolen tunnin päästä paikka oli niin täynnä, että ihmisiä jouduttiin käännyttämään pois ovelta. 

Tintå_4
Tintå_2 Tintå_14
 Tintå_5
 Tintå_9

Tilasin Prosciutto & viikuna -pizzan, joka sisälsi Fiskarsin ilmakuivattua kinkkua, viikunoita, rucolaa ja paahdettuja pinjansiemeniä. Jälkiruuaksi päädyin valitsemaan juustokakkua raparperikompotin kera. Seuralainen otti limoncello-pannacottaa pistaasipähkinöillä, jota sain tietenkin maistaa. Kaikki oli aivan taivaallisen hyvää! Suosittelen erittäin lämpimästi!

Tintå_8
Tintå_6
Tintå_7
Tintå_12

I have so much pictures and stories about my summer holiday this far that I'll have to start blogging about it, even though I was supposed to be taking next week off from blogging. While in Turku I went with my cousin to eat at a winebar called Tintå. Its decor is wonderful: dark wood, brick walls and lamps made from huge glass bottles. We where there right when it opened and after half an hour the place was so packed that they had to turn people away at the door. I had a pizza with prosciutto, figs, rocket and roasted pine nuts on it. For dessert I chose a cheesecake with rhubarb compote. My cousin had limoncello panna cotta with pistachios and I got to taste that as well. Everything was incredibly yummy! I warmly recommend!

2 kommenttia:

 1. Mä hei kävin myös Tintåssa viime viikolla. Sopivasti tuli napattua yksi pöytä illalla. Kiinnitin myös huomiota sisustukseen (toisessa huoneessa peräti oli upea iso kartta seinällä!). Pizza oli ihan jees, mutta ainakin mun pizzassa kaikki reunat olivat vähän liian rapeita, jotta syöminen ois ollut luontevampaa :/ Otin myös lasillisen viiniä, viinin ystävä kun olen (ja sopi tuon paikan tunnelmaan), tosin melkoisen randomisti, sillä sitä asiantuntijuutta kasvatan vielä ;)

  Ja tämä sun postaus ja Tintå inspiroi tekemään tänään ihan omia pizzoja - yhteen versioon ilmakuivattua kinkkua kasalla rucolaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo otin siitä kartastakin kuvan, mutta siitä ei tullut kovinkaan hyvä :D Oi nams, omatekemät pizzat kuulostaa hyvältä :)

   Poista