keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Everything She Said Was Like A Secret Voice Speaking Straight Out Of My Own BonesRakastan Sylvia Plathin koko tuotantoa. Naputtelin paperille vanhalla kirjoituskoneella pätkän yhdestä lempirunostani ja jätin sanat siihen, koristamaan huonetta. Ostin edelliseltä Lontoon matkaltani käytettynä Sylvian runokokoelman "Ariel", jonka muutaman sivun reunaan edellinen omistaja oli raapustanut muistiinpanoja, analyyseja. Onko teissä Sylvia Plathin tuotantoon rakastuneita?


I love Sylvia Plath's works. I recently typed some lines from one of my favorite poems of hers "Poppies in October" and left the paper as a decoration on the vintage typewriter. I found a used copy of "Ariel" last time I was in London. The previous owner had made notes in the margins on a few pages of the book. Do any of you love Sylvia Plath's writing?

8 kommenttia:

 1. Kyllä arvostan Plathin kirjoituksia <3

  VastaaPoista
 2. Kävin juuri yhden runokurssin yliopistolla ja sielläkin Plathin runoutta tulkittiin ja analysoitiin. Pidin kyllä joistain runoista todella paljon (suosikkini on ehkä Lady Lazarus), mutta en kyllä voi väittää ymmärtäväni kaikkia :D

  Onko tuo The Bell Jar se kirja joka kertoo Plathin oleskelusta mielisairaalassa? Sen haluaisin kyllä lukea!

  VastaaPoista
 3. o/ Täällä yksi fanityttö. Lady Lazarus ja etenkin viimeiset säkeet ovat jotain niin tärkeää itselleni.

  VastaaPoista
 4. Mietinkin just että käytätkö ikinä tuota kirjoituskonetta ;-).

  Silvia on ihana. Tykkäsin kans Gwyneth Paltrown Sylvia-leffasta.

  VastaaPoista
 5. J: ^__^

  Jenni: Lady Lazarus tuntuu olevan monen suosikki, ja ei syyttä. No en minäkään kaikkia ehkä ymmärrä, enkä ainakaan osaa tulkita :D

  Oola: :) Jep, uskon "..with my red hair".

  Nooruska: Käytän, käytän kaikkia kolmea omistamaani :D

  Sylvia-leffa on kyllä hyvä, mutta Gwynethistä en ole koskaan pitänyt. Olisivat saaneet valita jonkun toisen siihen rooliin.

  VastaaPoista
 6. Kirjoittelin jo torstaina vastauksia, mutta KAIKKI mitä olen torstaina tehnyt on hävinnyt kuin tuhka tuuleen. Kiitos blogger, kiitos..

  J: Kiva kuulla ^__^

  Jenni: Lady Lazarus tuntuu olevan monen suosikki, eikä syyttä! The Bell Jar kertoo juuri siitä ja muutenkin sitä edeltävästä ja sen jälkeisestä ajasta Plathin elämässä. Kannattaa lukea, loistava teos!!

  Oola: Uskon :)

  VastaaPoista
 7. Oon joskus lukenut tuon Arielin, mutta siitä on valtavasti aikaa. Ihana idea tuo kirjoituskoneteksti, näyttää tunnelmalliselta. Plathin Arielissa on muuten tosi kaunis kansi! Sopii esille pelkästään sen vuoksi että on kiva katsella. En ole tutustunut tuotantoon tarkemmin...sä oot selvästi fani. :) Musta ois mielenkiintoista lukea jonkun muun muistiinpanoja ja alleviivauksia...mitä ajatuksia toiselle on herännyt ja mitä pitää tärkeänä...

  VastaaPoista
 8. Saija: Kansi on tosiaan hyvin kaunis :) Kannattaa lukea The Bell Jar!! Nuo muistiinpanot on kyllä kivoja lukea.

  VastaaPoista