keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

Your Journey Here Is Far From Over




Berlin_6_2019_79



Olen kotiutunut Berliinistä viikon pituiselta matkalta jo useita päiviä sitten. Berliinissä oli ihanaa, kuinkas muutenkaan. Viikko hurahti taas nopeasti enkä suinkaan ehtinyt vierailla kaikissa etukäteen suunnitelluissa paikoissa. Yksi rakkaimmista ystävistäni oli matkalla mukana sen alkupuolen. Majoituimme tällä kertaa Neuköllnissä Airbnb-asunnossa sellaisella alueella, missä kumpikaan ei ollut aiemmin juuri oleillut. Ihan ok alue, mutta kyllä suosikkinani pysyy edelleen Friedrichshain-Kreuzberg. Yhtenä iltana menimme hissillä siihen kerrokseen, jossa asunto sijaitsi, mutta emme huomanneet että hissi pysähtyikin alempaan kerrokseen. Emme olleet vielä tavanneet airbnb-asuntomme omistajaa, koska hänen naapurinsa antoi meille sisäänkirjautuessa avaimen. Olimme siis olleet Berliinissä tässä vaiheessa jo muutaman päivän. Asunnosta - jonka siis luulimme olevan se meidän majapaikkamme, koska käytävä ja ovi näyttivät ihan samanlaisilta - oli juuri tulossa mies roskapussin kanssa. Oletimme automaattisesti, että hän on majoittajamme ja olimme jo aikeissa kävellä sisään, samalla tietysti itsemme esitellen. Ei ollut herra majoittajamme, ei. Voi sitä hetkeä, kun tajusimme olevamme väärässä kerroksessa. Onneksi hauskaa oli lopuksi molemmilla osapuolilla.  



Berlin_6_2019_81
Berlin_6_2019_146
Berlin_6_2019_147
Berlin_6_2019_125



Herkuttelimme matkan aikana useissa vanhoissa suosikkipaikoissamme, mutta pari uuttakin paikkaa mahtui joukkoon. Niistä yksi oli ROAMERS, joka osoittautui oikein hyväksi - vaikkakin todella pieneksi - paikaksi. Avokadoleipä (kolme isoa palaa) parilla ekstralisukkeella oli aamupalana täyttävä ja superherkullinen. Toinen mainitsemisen arvoinen paikka on burgermesta SCHILLER BURGER. Kävin  Schiller Burgerin alkuperäislokaatiossa Neuköllnissä ja nautin siellä suussasulavan hyvän "Wilhelm Tell" -vegeburgerin (taisi olla vielä vegaaninenkin). Molemmille paikoille lämmin suositus!



Vierailimme ystäväni kanssa BUCHSTABENMUSEUMissa, kuvailimme katutaidetta ympäri kaupunkia ja harrastimme tietysti myös urbaania löytöretkeilyä. Shoppailu keskittyi tälläkin reissulla lähinnä askartelu-, sisustus ja kirjakauppoihin. Ystäväni lähti aikaisin sunnuntaiaamuna, mutta minä luuhasin tietysti päivällä kirpputoreilla ja tein muutamia pieniä hyviä löytöjä. Olin sunnuntaina aamupäivästä myös "oppaana" muutaman tunnin ajan entiselle työkaverilleni ja hänen siskoilleen. Illalla minulla kävi käsittämättömän hyvä tuuri ja sain tutun kautta lipun loppuunmyydylle TOOL-keikalle vain pari tuntia ennen sen alkamista! Huomasin instagram-storiesista, että tuttuni on Berliinissä ja kommentoin ettei kai hän vain ole menossa Toolin keikalle, johon en itse ollut onnistunut saamaan lippua. Kävi ilmi, että hän oli seurueessa, jossa kaksi katsomolippua olisi mahdollisesti jäämässä ylimääräisiksi, jos kyseiset tyypit saisivat permannolle liput. Näin lopulta kävi ja innostuksen/pelonsekaisen odottelun jälkeen sain ostettua itselleni tuon ylimääräisen lipun. Se toinen ylimääräinen lippu meni tutulleni. Itse keikka oli tietysti ihan mielettömän hyvä! Maanantaina seikkailin parilla hautausmaalla ja vietin aikaan puistoissa kirjaa lukien. Lämpötila näytti +35 Celsiusastetta, joten pysyttelin varjoissa aina kun mahdollista. Palasin Suomeen tiistai-iltana, mutta aamupäivällä ehdin vielä nauttia hieman Berliinistä. Lähipäivinä (tai lähiviikkoina) on luvassa vielä runsaasti lisää kuvamateriaalia Berliinin reissusta!



Berlin_6_2019_115
Berlin_6_2019_120
Berlin_6_2019_109
Berlin_6_2019_7Berlin_6_2019_137Berlin_6_2019_92Berlin_6_2019_114
Berlin_6_2019_112
Berlin_6_2019_107Berlin_6_2019_123
Berlin_6_2019_117Berlin_6_2019_108
Berlin_6_2019_1
Berlin_6_2019_9
Berlin_6_2019_8



I was in Berlin for a week and it was great, as usual. A highlight of the trip was definitely a sold-out TOOL gig. I got a ticket just a couple of hours before the gig, it was a total fluke. The gig itself was so awesome! In addition to visiting lots of favorite places from previous trips me and my friend also managed to check out some great new places (f.e. ROAMERSSCHILLER BURGER, BUCHSTABENMUSEUM). Lots more photos from the trip to come in the future. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti