lauantai 27. syyskuuta 2014

Autumn
Näin viime yönä unta, että täälläkin satoi lunta. Onneksi ei oikeasti, ainakaan vielä. Kylmä ulkona on silti, tuuli tunkeutuu luihin ja ytimiin ja auringonpaiste on vain julmaa hämäystä. Nämä kuvat ovat viikon takaa, kun lämpötila oli vielä reilusti plussan puolella ja syksyinen sää oli täydellisimmillään. Osa kuvista on täältä Seinäjoelta ja osa kotikonnuilta tätini mökiltä, jonne me naispuoliset serkukset kokoonnuimme tasan viikko sitten viettämään iltaa. Meillä oli onni matkassa, sillä kyseessä oli ehkä syksyn viimeinen lämmin ilta ja ulkona tarkeni istua pitkänkin tovin ja kumppalaseja kilistellen. Sen lisäksi mahtavaan iltaan kuului hyvää ruokaa, musiikkia, naurua ja saunomista pimeän laskeuduttua. Kaksi meistä (en minä) uskaltautui pulahtamaan järveen toisten pidellessä taskulamppuja laiturin reunalla.

Sunnuntaina seuraan liittyi pari tätiä ja rakas serkun tyttö, joka aloitti tänä syksynä esikoulun. En voi uskoa, että muruseni on jo niin iso! Sunnuntai olikin pikkuneidin saapumisen jälkeen täynnä haleja ja pusuja, barbileikkiä, kahvilaleikkiä, metsäkävelyitä kamerat kourassa, pelien pelaamista ja vaikka mitä muuta. On se leikkiminen kuulkaa vaan yllättävän uuvuttavaa näin vanhemmalle osapuolelle!
 

Last night I had a dream that it had snowed during the night. Luckily it was just a dream. But it's really cold outside now, the sunshine is just a cruel decoy. These photographs are from a week ago when it was still quite warm outside and autumn was at it's best. Some photos are from here (Seinäjoki) and others from my aunt's cabin where we female cousin spent a lovely Saturday and Sunday exactly a week ago. We had luck on our side because that Saturday was probaböy the last warm autumn evening. The sun shone beautifully and we sat outside for a long time drinking sparkling wine. The gathering also included lots of good food, music, laughter and a sauna after dark. Two of us (not me) actually took a dive into the lake while others held flash lights in the dock.

Sunday brought more company: a couple of aunt's and one cousin's daughter who just this autumn started pre-school. I can't believe my darling is so old! After that little dear girl arrived the day was filled with and hugs and kisses, playing with barbies, walking in the woods photographing and all sorts of other things. And you know, playing all day at this age is really exhausting!


2 kommenttia:

  1. On pitänyt muru jo pitkään sanoa, että kirjoittamisesi on kehittynyt huimasti <3 Tai tiätkö. Ei sillä, että siinä olisi ollut vikaa ennenkään, mutta… you know. Erilaisia ilmaisuja.

    VastaaPoista