sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Wildest Day

Wien_Prater_2013_11 


Nyt on luvassa hieman tarinointia ja kuvia Wienin huvipuistosta Praterista, josta olen ensimmäisen kerran kirjoittanut jo pari vuotta sitten. Kävin tämän kesän reissullani siellä viimeisenä päivänäni (okei, tarkalleen ottaen seuraava päivä oli viimeinen, mutta lento lähti jo aamulla ennen kahdeksaa). Wienissä vallitsi koko reissuni, eli viikon ajan, yli +30 asteen helle ja niin tuonakin päivänä. Matkapäiväkirjastani näkyy, että Praterista lähtiessä valotaululla on vilkkunut lukemat +36 astetta.. Kovat odotukseni murskattiin heti kättelyssä, sillä Prateriin ei ole olemassa ranneketta, jolla pääsisi laitteisiin miten tahtoo, vaan jokaiseen laitteeseen on ostettava erikseen lippu. Sisäänpääsy sentään on täysin ilmainen. Aluksi vaeltelin huvipuistossa reilun tunnin lähinnä kuvailemassa, kunnes Wienissä asuva ihana ystäväni saapui seurakseni suoraan Italian reissultaan. Onneksi ehdimme sentään nähdä matkani aikana! 

Koska oli niin tukalan kuuma, päädyimme hyppäämään sellaisen pyöreän "koskiseikkailulautan" kyytiin (Wildalpenbahn). Isossa lautassa ei meidän lisäksemme ollut muita ja voi herranjumala mitä vauhtia se pyöri menemään! Oikeasti piti molemmin käsin pitää kiinni edessä olevasta kaiteesta ettei olisi lentänyt kosken kuohuihin. Hahhaa, tämä oli hieman liikaa ystävälleni, jolle kyseinen laite on aiemmin ollut lähes se ainoa, johon hän uskaltaa mennä. Minä jatkoin koskiseikkailun jälkeen suoraan aiemmilta matkoilta tuttuun Prater Turmiin, 117 metrin korkeuteen. Prater Turm on siis maailman korkein keinu ja ylhäällä on aivan mahtavat näkymät. Jostain syystä huvipuistojen keinut eivät pelota minua lainkaan, vaan tunnen oloni niissä ihanan rauhalliseksi ja vapaaksi, kun saan jalkoja heilutellen lipua ilman halki. Näiden laitteiden lisäksi kävin vain Dizzy Mousessa ja Boomerangissa. Boomerangin jälkeen olin hieman pyörryksissä ja kuulemma myös kasvoiltani vähän valkoinen :D Ynnätään tuohon se tappava kuumuus niin seurauksena on se, että ei enää ainuttakaan laitetta minulle, vaikka kuinka haluaisi. Olin aiemmin päivällä pistänyt ylös laitteita, joihin haluaisin mennä (tietysti ne kaikista kamalimman näköiset), mutta kuumuus tosiaan päätti toisin. En suostu uskomaan, että olin liian peloissani tai etten enää kestä laitteita samalla tavalla kuin ennen. Schwarze Mamba ja Turbo Booster olivat laitteita, joihin olisin ehdottomasti halunnut. Seuraavalla kerralla sitten!
Wien_Prater_2013_26Wien_Prater_2013_13
 Wien_Prater_2013_20 
Wien_Prater_2013_24
Wien_Prater_2013_6
Wien_Prater_2013_28
Wien_Prater_2013_23
Wien_Prater_2013_14
Wien_Prater_2013_4
Wien_Prater_2013_5
Wien_Prater_2013_10
Wien_Prater_2013_16
Wien_Prater_2013_15 Wien_Prater_2013_22
Wien_Prater_2013_12
Wien_Prater_2013_3


Here's some photos from Prater, the amusement park in Vienna (I've written about that earlier, two years ago). I was there on my last day in Vienna and luckily had a chance to meet my friend who lives in Vienna (she just got back from her trip to Italy that morning). We headed off to Wildalpenbahn which is a water raft thingie.  After that I headed straight off to Prater Turm. It's the fighest flying swing in the world, rising up to 117 metres. In addition to those I only went to Dizzy Mouse and Boomerang. After Boomerang I was really feeling dizzy I was a bit white in the face :D Combine that with the exhausting heat (+36 degrees Celcius) and the result was no more rides for me.. I refuse to believe that I was too scared or that I can't handle rides as I used to. Black Mamba and Turbo Booster were the ones I really would have wanted to try out. Next time then!


2 kommenttia:

  1. Voi huhhuh, aika hurjia laitteita. Itse kävin perusvuoristoradassa (se olisi saanut olla jännempi, vuoristoradat saa olla hurjia), maailmanpyörässä ja laitteessa joka ampaisi yläilmoihin muutaman kerran (sellainen laite kuin Helsingissä, sillä erotuksella että Wieniä pääsi ihailemaan yhdellä kerralla monta kertaa ja oli paljon parempi). Ranneke olisi kyllä ollut poikaa...ehkä olisin käynyt sitten eri asenteilla huimemmissakin laitteissa, tai no Turbo Boosteriin mua ei olisi ihan heti saanut. Nyt tuntuu vatsanpohjassa...huvipuistot <3

    VastaaPoista