tiistai 4. tammikuuta 2011

LéonLuc Bessonin ohjaama toimintaelokuva Léon kertoo yksin asuvasta palkkamurhaaja Léonista (Jean Reno), joka ottaa naapurissa asuvan 12-vuotiaan Mathildan (Natalie Portman) vastahakoisesti suojelukseensa kieron huumekoukussa olevan poliisin (Gary Oldman) murhattua tämän koko perheen. Elämä on kohdellut Mathildaa kaltoin, joten vanhempien kuolema ei Mathildaa juurikaan sureta, mutta pikkuveljensä kanssa hän oli hyvin läheinen. Pian Mathildalle selviää Léonin ammatti ja hän haluaa, että Léon opettaa hänelle ammatin salat, jotta voisi kostaa pikkuveljensä julman murhan.

 (kuvat: googlen kuvahaku)

Léon on upea elokuva. Se on raaka ja väkivaltainen, mutta myös lämmin kuvaus kahden hyvin erilaisen ihmisen välisestä ystävyydestä. Näyttelijäsuoritukset ovat huippuluokkaa, Oldman on psykoottisena poliisina juuri sopivalla tavalla ylinäytelty, Reno hiljaisena Léonina jopa hellyyttävä ja Portman Mathildana  ilmiömäinen. Elokuva oli Natalie Portmanin ensimmäinen.HUOM! Elokuva tulee tänään TV Viideltä klo 21:00!9 kommenttia:

 1. Leon on ihana elokuva! Jean Reno ja Natalie on molemmat lemppareitani. Vähänkö muuten järkytyin, kun kuulin et Natalie on mennyt kihloihin ja raskaana! :O

  VastaaPoista
 2. Léon on ihan mahtava. Itselleni on jäänyt elävästi mieleen, kun meille näytettiin se aikoinaan yläasteella äikäntunnilla ja sen pohjalta piti vastailla joihinkin syvällisiin kysymyksiin. Voisi katsella taas pitkästä aikaa, vaikka sen onkin nähnyt lukuisia kertoja. :)

  VastaaPoista
 3. Chatrin: Niin on :) Mä järkytyin myös siitä uutisesta!

  horrendous: On. Minäkin olen nähnyt lukuisia kertoja, mutta siihen ei kyllästy, kun katselukertojen välillä on tarpeeksi aikaa.

  VastaaPoista
 4. Tää on kyllä yksi parhaista! ^^ Koko pääkaarti on ihan <3

  VastaaPoista
 5. Léon on yksi ikisuosikeista ♥ Onneksi löydyy dvd'ltä, ei tarvi laittaa sinne 60 muun tallennetun leffan joukkoon :'D

  VastaaPoista
 6. Juu, tämä tuli katsottua, taas...Jännä leffa kun sen jaksaa katsoa uudestaan ja uudestaan eli olet oikeassa ;O)

  VastaaPoista
 7. Maria: Samaa mieltä!

  bubble: On :)

  Mikaela: Joo :D

  VastaaPoista