keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Stockholm Syndrome

Yritän lievittää armotonta Tukholma-ikävää katselemalla kuvia parin viikon takaiselta visiitiltäni sinne. Tukholma on aivan ihana ja kaunis kaupunki, jossa tuli Coldplayn keikan lisäksi katsastettua muun muassa Gröna Lund, Gamla Stan, pari kivaa kahvilaa Södermalmilla sekä ravintola Herman's. Yövyin Fridhemsplanissa Sankt Eriksgatanilla. Hostelli oli todella mukava: sänky oli pehmeä, huoneessa oli tv ja nettiyhteys ja aamupala oli täydellinen. Puhumattakaan siitä, että maailman paras levykauppa Record Hunter sijaitsee samalla kadulla.


Rakastan Tukholman kauniita taloja, vihreyttä ja etenkin Gamla Stania illalla. Ne pienet, ihanasti valaistut kujat vaan ovat niin kauniita.Shoppailu sijoittui lähinnä Södermalmille. Ihailin Twist & Tango -liikkeen sisustusta ja tietenkin niitä ihania vaatteita. Vaatteita ostosreissulta ei tarttunut mukaan kovinkaan montaa : Mangon rento musta tunika vetskataskuilla, Bik Bokin musta tyllimekko sekä hiekanruskea juhlavampi paita Vilasta. Nämä tulevat varmasti vilahtelemaan blogissa jossain vaiheessa. Mangon tunika on melkein asunut päälläni viime viikkoina.
Tukholman paras kahvila on varmasti Södermalmilla sijaitseva Café String, joka varasti sydämeni rennon retrolla sisustuksellaan. Vanhoja huonekaluja, moottoripyöriä.. <3 Valitettavasti en päässyt kokeilemaan kuuluisaa viikonloppuna tarjoiltavaa aamiaisbuffettia, sillä vierailin kahvilassa keskellä viikkoa. Ensi kerralla sitten!Toinen mukava, pienempi kahvila Södermalmilla oli nimeltään Café Hängmattan. Päydältä bongasin vieraskirjan, johon vieraiden toivottiin kirjoittavan tai piirtävän jotain. Loistava idea!
Ehdottomasti visiitin arvoinen paikka oli myös tunnelmallinen, vegetaristinen ravintola Hermans. Vähän yli kympillä sai syödä niin paljon kuin halusi. Kävimme reissun aikana kavereiden kanssa siellä parikin kertaa. Molemmilla kerroilla ruoka oli taivaallista ja jälkiruoaksi tilaamani belgialainen suklaakakku vei kielen mennessään.


Hermans sijaitsee myös loistavalla paikalla. Illalla saattoi nähdä esimerkiksi kauniisti valaistun Gröna Lundin huvipuiston vastakkaisella rannalla. Gröna Lund oli ehdottomasti suomalaisia huvipuistoja parempi. Olen pienestä pitäen rakastanut huvipuistoja ja mitä hurjempi laite, sen parempi! Grönassa suosikkilaitteiksi valikoituivat Katapulten ja Fritt Fall. Monen tunnin seikkailu huvipuistossa uuvutti, mutta oli ehdottomasti sen arvoista.
Tämä taisi kuitenkin tehdä ikävän vain kahta kauheammaksi. Ainut keino lievittää tätä ikävää on varmaan matkustaa Tukholmaan mahdollisimman pian uudestaan.

2 kommenttia:

  1. Ah, Stockholm ♥ Mua kyllä ehkä pikkusen ärsyttää, jos en suunnitelmista huolimatta pääsekään sinne ennen joulua. Toisaalta, Lontoo on aina Lontoo ja kaikkialle ei voi päästä.

    Viimesen kuvan karuselli on ihku, tosin huolo olohan tässä tulee jo katsellessa :D Laitteet, jotka pyörii samaa rataa yhteen suuntaan koko ajan, ei tod oo kivoja.. Vaikka olis possujuna.

    VastaaPoista
  2. bubble, kyllä me sinne päästään!

    VastaaPoista