keskiviikko 4. elokuuta 2010

Edinburgh 3/6


Princes Street Gardensin puistoalue erottaa New Townin ja Old Townin toisistaan. Puistoalueella on lukuisia penkkejä, puita ja kauniita istutuksia. Nurmikoiden ja kukkaistusten hoitajan maja on myös alueella. Minä pakotin muut käymään siellä olevan karusellin luona. En voi vastustaa karuselleja. Tällä kertaa en tosin mennyt itse karusellihevosen selkään.


Edinburgh Castle näkyi alhaalta puistosta; se tosin näkyy melkein joka paikasta ja todellakin hallitsee kaupunkikuvaa. Se näkyy osittain jopa sumussa, joka yllätti meidät eräänä päivänä ja hukutti alleen puolet kaupungista. Ja juuri kyseisen päivän olimme valinneet sightseeing-busseja varten. Mutta nyt takaisin puistoon, jonka kautta linnaan päästäkseen piti ylittää rautatien yli menevä silta ja sen jälkeen kävellä aikamoinen määrä rinteessä olevia kiemurtelevia portaita ja polkuja.Itse linna ei ollut ulkoa mitenkään kovin erikoinen ja sisälle emme viittineet maksaa. Mutta silti linnan sisäpihallakin käynti oli kaiken kävelyn arvoinen. Ylhäältä linnasta oli hienot näkymät, mutta ne eivät vetäneet vertoja niille näkymille, mitkä avautuivat Princes Streetin itäpäässä sijaitsevan Scott Monumentin huipulta.


Huipulle päästäkseen piti kavuta 287 kapeaa askelmaa. Askelmat olivat ylhäällä todella kapeat ja viimeisemmälle tasanteelle (niitä oli matkan varrella yhteensä 4) piti ahtautua! Vähän pulskempi ihminen ei oikeasti siitä kolosta olisi mahtunut. Ja näitä portaita mentiin sekä ylös että tultiin alas.. Näkymät olivat niin huikeita, että kiipeäminen kannatti. Jalkoihinkaan ei sattunut, sillä portaat olivat niin kapeat, että niitä meni ihan huomaamattaan. Välillä kyllä alkoi pyörryttää jatkuva kierreportaita kapuaminen ahtaassa tilassa. Ylhäällä myös tuuli niin, että hiukset meinasivat lähteä päästä. Mutta sellaisista viis, katsokaahan minkä takia:

 

Kaiken kiipeilyn jälkeen päätimme vielä kavuta Calton Hillille, jossa on monia historiallisia monumentteja. Siellä meidät yllätti lyhyt, mutta erittäin rankka sadekuuro, jonka aikana hajosi toinen sateenvarjoistamme. Sateenvarjojen alla kyyhöttely sai kuitenkin aikaan lähinnä naurukohtauksia ja kiljaisuja. 


 (kuvat 1, 6-10, 12, 14-15, 18-23, 25-29 bubble)

Huomenna mennään shoppailemaan!

2 kommenttia:

  1. Hei se on muuten Princes Street eikä Princess :) Vitsit tahtoisin just nyt uudestaan Caltonille! Tai no, tahtoisin ihan mihin tahansa muualle ku töihin huomenna :'D

    VastaaPoista
  2. bubble: Ääärh tietty kirjotin väärin sen :D Sama.

    VastaaPoista