sunnuntai 6. syyskuuta 2015

This HungerAmrit_Berlin_2015-3Asia, jota kaipaan Berliinissä vietetystä kesästä ehkä eniten, on ulkona syöminen. Se valtava valintojen määrä ja ruoan halpa hinta Suomeen verrattuna. Söimme Ursulan kanssa kahden ja puolen kuukauden ajan lähes joka päivä ulkona, mitä luksusta! Aasialaista ruokaa päätyi mahani pohjalle varmasti eniten. Muutamaa paikkaa täytyy ehdottomasti suositella jo aiemmin hehkuttamani Maria Bonitan lisäksi, sillä niissä tuli käytyä useamman kerran.


Amrit_Berlin_2015-1


AMRIT

Oranienstr. 202/203, Kreuzberg
Oranienburger Str. 45, Mitte
Ebertstr. 14/Vossstr., Potsdamer Platz


Rakastuin palavasti kesän aikana intialaiseen ruokaan ja juuri siinä aiemmin mainitsemassani Amrit-ravintolassa taisi tulla käytyä reilusti yli kymmenen kertaa. Se on eittämättä suosikkiravintolani Berliinissä. Amritilla on Berliinissä neljä toimipistettä ja kävin kesän aikana niistä kolmessa. Neljäs sijaitsee Schönebergin kaupunginosassa. Eniten pidän Kreuzbergin Amritista, joka on pienin ja sijaitsee aivan Görlitzerin U-Bahn -pysäkin vieressä. Hinta-laatusuhde on Amritissa kohdillaan, etenkin lounasaikaan. Täyttävän (en ole koskaan pystynyt syömään kaikkea) lounaan saa halvimmillaan viidellä eurolla ja siihen kuuluu valitsemasi pääruoan lisäksi alkukeitto, leipä ja salaatti! Potsdamer Platzin toimipisteessä tosin ei saanut alkukeittoa ja miljöönä en pidä alueesta lainkaan, joten sitä en suosittelisi ensimmäiseksi Amrit-kokemukseksi. Herkullisimpia ruokia Amritissa ovat mielestäni Madras Shorba -keitto (parasta keittoa ikinä!), Chicken Tikka Masala ja Paneer Tikka Masala. Toisaalta kaikki mitä omalta tai toisten lautasilta maistoin oli aina hyvää. 

Intialaisen ruoan himoon auttaa jonkin verran se, että Seinäjoelle on avattu nepalilainen ravintola Mangal, jonka olen jo testannut. Ei se toki Amritin tasolle yllä laadussa eikä etenkään hinnoissa, mutta lievittää intialaisen/nepalilaisen ruoan himoa jonkun verran. Olen myös päättänyt kokeilla onneani intialaisen ruoan kokkaamisessa tulevana syksynä ja talvena. 


Amrit_Berlin_2015-2
Kauf_Dich_Glucklich_2015-2


KAUF DICH GLÜCKLICH

Oderbergerstr. 44, Prenzlauer Berg


Myös sisustuskauppana toimiva Kauf Dich Glücklich on tuttu edellisiltä Berliinin reissuilta, mutta suolaisia ja makeita vohveleita en ollut maistanut ennen tätä kesää. Olisi kannattanut. Suolaiset sekä makeat vohvelit ovat sopivan täyttäviä ja toimivat niin aamu-, väli- ja iltapalana kuin myös lounaana tai päivällisenä. Uskokaa, melkein kaikkia on testattu. Jäätelöistä Buttermilch-zitrone sopii erittäin hyvin makean vohvelin ja tuoreiden mansikoiden seuraksi. Jos vohvelille ei ole aikaa kannattaa kuitenkin napata mukaansa kotitekoista jäätelöä. Jäätelöä Berliinistä löytyy toki lähes joka nurkan takaa enkä havainnut niissä mitään suuren suuria eroja. Tärkeintä on, että Berliinissä ollessaan syö jäätelöä!


Food_Berlin_2015-5
Food_Berlin_2015-6


SHAKESPEARE & SONS / FINE BAGELS

Warschauerstr. 74, Friedrichshain


Yllä olevassa kuvassa komeilevaa Cream and berries -torttua saa aika ajoin Shakespeare & Sons nimisestä englanninkielisestä kirjakaupasta, jonka yhteydessä toimii kahvila Fine Bagels. Kahvilan bageleita en ole maistanut, mutta tuo tuoreilla mustikoilla kruunattu torttu oli niin hyvää, että melkein teki mieli itkeä. Kahvilassa on tarjolla päivittäin 2-4 erilaista kakkua/torttua ja jos onni on matkassa, niin yksi niistä on kyseinen, taivaallisen hyvä Cream and berries tart. Uskon, että kaikki muutkin vaihtoehdot ovat hyviä.


AL HAMRA

Raumerstr. 16, Prenzlauer Berg


Minulla ei näköjään mitään järkeviä kuvia Al Hamrassa syömistäni annoksista, joten kehutaan niitä nyt ilman visuaalista tukea. Halloumi-salaatti hummuksen kera ihastutti niin paljon ensimmäisellä kerralla, että palasin Al Hamraan monesti. Falafel-wrap, jonka falafelia Maria kehui parhaimmiksi maailmassa, oli myös minusta äärettömän herkullista. Baari/kahvila Al Hamran vieressä on muuten Shakespeare & Sonsin (ks. yllä) toinen Berliinin toimipiste!The thing I probably miss the most about my summer in Berlin is the food and eating outside, literally. There was so much to choose from and compared to Finland eating outside is ridiculously cheaper. Ursula and I ate outside nearly every day in Berlin. Naturally I have to mention a few of my favorite places in addition to Maria Bonita and all those burger joints I already shared with you. During the summer I really fell in love with Indian cuisine and Amrit is my absolute favorite restaurant in Berlin. There are actually four Amrit restaurants in Berlin: in Mitte, Kreuzberg, Potsdamer Platz and Schöneberg. I prefer the one in Kreuzberg and my favorite foods are by far the Madras Shorba -soup, Chicken Tikka Masala and Paneer Tikka Masala although everything I ate - from my own plate or from one of my friend's - was delicious. Kauf Dich Glücklich in Prenzlauer Berg has the utmost delicious waffels, both salty and sweet. And one mustn't forget the ice cream, yum. In Shakespeare & Sons/Fine Bagels in Friedrichshain I ate a "Cream and berries tart" that was to die for. I went back for more several times. Last but not least is a bar/cafe called Al Hamra that has amazing halloumi and falafel dishes (I don't have any photos, oops). My friend Maria said that the falafel in the falafel wrap she ate was the best she's ever tasted. I agree.   Ei kommentteja:

Lähetä kommentti