perjantai 18. helmikuuta 2011

I Run The Carousel


Yksi ehdoton kohteeni Wienissä oli huvipuisto Prater. Käytiin ystävän kanssa Riesenradissa eli maailmanpyörässä ensimmäisenä iltanani Wienissä. Luulin, että mikään muu laite Riesenradia lukuunottamatta ei ole auki päiväsaikaan ja tarkoituksenani oli myöhemmin käydä alueella kuvailemassa. Sain kuitenkin huomata, että melko moni laitteista oli päiväsaikaan toiminnassa ja väkeäkin oli liikkeellä paljon. Matkakertomus alkaa nyt hieman päinvastaisessa järjestyksessä, sillä nämä kuvat Praterista ovat Wienin matkan toiseksi viimeisenä päivänä otettuja. Oli ihanan aurinkoinen päivä, mutta tuuli paljon. Minun oli aivan pakko kuitenkin testata Prater Turm, 117 metrin korkeuteen nouseva, tornin ympäri kieppuva keinu, josta on hyvät näkymät kaupungin ylle. Näkymät todella olivat hyvät, mutta ylhäällä tuuli niin, että sai todella kaksin käsin pitää hupustaan kiinni. Sain kuitenkin räpsäistyä ylhäältä pari otosta, joista toinen jopa onnistui (kuva numero 20). Toinen testaamani laite oli nimeltään Volare, jota voisi verrata Särkänniemen Trombiin. Laitteet olivat ihania ja huvipuisto herkullisen värikäs. Kesällä täytyy päästä kunnolla kokemaan Prater ja Wien muutenkin. Kesäreissu Wieniin on siis jo suunnitteilla! Sitä tosin ei tiedä, minkä vuoden kesällä sinne lopulta pääsee.


One of the places I absolutely had to visit in Vienna was Prater, the amusement park. I thought none of the rides besides the Riesenrad would even be working this time of the year but I was wrong. Some of them were working and I had to test Prater Turm, a swing that goes up to 117 meters in the air. The view from the top was spectacular but it was soooo windy up there. I simply have to visit Prater and Vienna again in the summer!


7 kommenttia:

 1. Hyi helvv, tohon Prater Turmiin mua ei sais, pelkään noita ketjuasioita! Plus jos toi kerta pyörii vaan ympyrää niin laattaki lentäis alta aikayksikön. Sen sijaan Volare näyttää hauskalta :P

  VastaaPoista
 2. No määpäs oonkin käynyt Praterissa jo ysin luokkaretkellä! Eli vuonna 1997 :D

  VastaaPoista
 3. bubble: Tiedän :D Musta toi oli aivan ihana!

  Juha-Matti: Onnekas sinä :D

  VastaaPoista
 4. Lovely <3 Nää kuvat ei tee yhtään hyvää mun ulkomaankaipuulle.

  VastaaPoista
 5. Näyttää aivan ihanalta, niin ajanpatinoimalta ja värikkäältä ^_^! Rakastan huvipuistoja.
  Ja tuon Volaren nimi.. Haha, päässäni soi vain "Vooolaaare, ooo-o / Cantaaaree, oooo-o"

  VastaaPoista
 6. cinefiliaa: Minäkin rakastan huvipuistoja <3 Eiiii nyt se soi munkin päässä :D

  VastaaPoista