torstai 15. lokakuuta 2009

Lands End


Havahduin hieman liian myöhään siihen, että tänään on Blog Action Day aiheenaan ilmastonmuutos. En todellakaan ole mikään malliesimerkiksi ekologisesti elävästä henkilöstä, mutta omilla pienillä valinnoillani pyrin edes hieman vaikuttamaan ilmastonmuutoksen pysäyttämiseen. Uusia ekologisempia valintoja pyrin tekemään aina, kun eteen tulee sellainen asia, jonka oikeasti voisin tehdä toisella tavalla. Seuraavaksi kokeiluun pääsevät pesupähkinät. Toki on hyvinkin paljon asioita, joissa minulla olisi parantamisen varaa, mutta jo pienilläkin asioilla voi saada aikaan suuren muutoksen.


Liikun useimmiten kävellen tai pappani vanhalla, hyväksihavaituilla pyörällä. En juuri koskaan aja autoa ja käytän julkisia liikennevälineitä, jos kävely tai pyöräily ei tule kysymykseen.

Mummolan vintiltä pengotut vanhat esineet, kirpputorilöydöt ja kierrätysmateriaaleista tehdyt korut, laukut ja vaatteet kuuluvat olennaisesti pukeutumiseeni ja sisustukseeni.

En tilaa mitään lehtiä kotiin, enkä edes osta niitä usein. Luen lehtiä kirjastossa, kahviloissa tai ystävien luona.

Sammutan kaikki sähkölaitteet yöksi ja otan töpselit, laturit yms. irti seinästä, kun en käytä niitä. En muutenkaan mielestäni käytä sähköä kovin paljon.


En ole kasvissyöjä, mutta olen vähentänyt lihansyöntiä huomattavasti kuluneen vuoden aikana.

Kierrätän biojätteet, pahvit, paperit, metallit, lasit yms.

En omista astianpesukonetta ja olen muutenkin melko säästeliäs vedenkäytön kanssa.

Pesen aina täysiä koneellisia pyykkiä.

Lennän vähän. Elämäni aikana olen lentänyt vain neljä kertaa. Lentokerrat tulevat lähivuosinakin jäämään maksimissaan kolmeen kertaan vuodessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti