lauantai 16. tammikuuta 2010

Ravenwaves and the Chocolate Factory

Maailman helpoin suklaakakku:



  3 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
   1  tl leivinjauhetta
  3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)

150 g sulatettua voita tai margariinia
 1 kpl kananmuna
1,5 dl kiehuvan kuumaa vettä

Sekoita kuivat aineen keskenään. Lisää joukkoon voi, kananmuna ja kuuma vesi samalla sekoittaen. Kaada seos voideltuun irtopohjavuokaan. Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Laita  suklaata (reilu puolikas levy riittää) valmiin kakun päälle ja odota, että suklaa sulaa. Levitä suklaa tasaisesti kakun päälle. Jäähdytä jääkaapissa yön yli. Jos ei jaksa näin kauaa odottaa, niin muutama tuntikin riittää, että suklaa on sen verran jähemettynyt ettei leikatessa tartu kakkulapioon kiinni kuin takiainen. Kakun päällä voi käyttää mitä tahansa suklaata haluaa. Itse pidän eniten ihan perus Fazerin sinisestä. Myös Maraboun minttukrokantti ja Fazerin Lontoon rae -suklaa toimivat hyvin. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

4 kommenttia:

  1. naaaaaam! pitää kokeilla tota ohjetta :) mut en tiiä jaksanko odottaa että se jäähtyy yön yli xD

    VastaaPoista
  2. Kamalaa, sekä sulla että Hennalla on vaan suklaakakkuja blogissa, ja meikä ei saa syyä mitään tommosia.. Tosin harkitsen vakavasti mudcaken tekemistä ensi viikonlopulle :P

    VastaaPoista
  3. Laura: se on kyllä hyvää! Ei tarvi oottaa, kunhan vaan se on sen verran jäähtyny et sitä jotenki saa leikattua :D

    Willow: todellakin.

    bubble: voi sua raukkaa :D

    VastaaPoista