keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Let's Be Kids Again

Monissa blogeissa tehdään yhteenvetoa kuluneesta vuodesta 2009. Koska en ole ollut blogimaailmassa vielä kovin kauaa, päätin itse muistella aikaa hieman kauempaa menneisyydestä. Nykyään suurin osa lastenohjelmista on mielestäni aivan kamalaa väkivaltaista soopaa, mutta omassa lapsuudessani oli kymmenittäin loistavia lastenohjelmia, joita katsottiin harva se päivä. Olihan niissäkin osassa väkivaltaa, mutta suurin osa niistä oli kuitenkin "harmittomia" ja opettavaisia. Muistattekos kultaisilta 80- ja 90-luvuilta vielä nämä:

JEM


(Osaan vieläkin ulkoa näitä biisejä)

MAXIE'S WORLD


MY LITTLE PONY


(Lohikäärme Piikki oli mun ehdoton suosikki!)

HALINALLET


(Kuulostaako teistäkin siltä, että Simpsoneiden Bart laulaisi tässä? :D)

SNORKKELIT


 (Kaikki aina luuli, että huijaan tällaisesta ohjelmasta, koska sitä ei vissiin ikinä tullut telkkarista. Mun tädillä oli näitä videokasetilla ja katsoin niitä aina siellä ollessani. Ne oli vähän niinkuin vedenalaisia smurffeja. Tässä vielä ihan suomalaistakin todistusaineistoa)

KUMMIKARHUTALFRED J. KVAKMAIJA MEHILÄINENVILI VILPERITAO TAONäiden lisäksi omaan lapsuuteen kuuluivat myös ohjelmat:
Rölli, Seikkailumetsä, Kaukametsän Pakolaiset, Sandokan, Tohtori Sykerö, Prätkähiiret, He-Man, Turtlesit, Smurffit, Tikun ja Takun Pelastuspartio, Ankronikka, Count Duckula, Nils Holgersson: Peukaloisen Retket, Matka Maailman Ympäri, Bambukarhut, Äly ja Väläys sekä tietenkin ikisuosikit Nalle Puh ja Muumit (joita muuten löytyy hyllystä ainakin 10 dvd:n verran). Varmasti unohdin vielä jotain, sillä niitä lastenohjelmia tuli aivan älyttömästi!

Lapsuudessa tuli katseltua myös jonkin verran animea.  Pikku Naisia -videokasettini katsoin oikeasti puhki. Ääni ja kuva alkoivat reistailla niin paljon, että lopulta video oli vain pakko heittää roskiin. Voi sitä murheen päivää. Muita vain videolla olleita anime-ihanuuksia olivat Candy Candy, Lady Lady ja kaikkien aikojen pelottavin "lastenohjelma" eli Hopeanuoli.


LADY LOVELY LOCKSEhdoton suosikkini lapsena oli kuitenkin Lady Lovely Locks! On se edelleenkin. Siinä oli aivan huiput pahikset: Herttuatar Korpinkutri (hoksaattehan :D), Karvapallo ja Takut. Mulla on kaikki jaksot videolla tätä viimeistä lukuunottamatta. Katsokaapa se, jos vain millään jaksatte (jakson pituus oli aina noin 10 min).

Mitä te katsoitte lapsena?

11 kommenttia:

 1. No sitä saamarin maailman suurimmat traumat aiheuttavaa Katto Kassista! Enkä takuulla ole yksin traumoineni.. Tohtori Sykerö on ihan ykkönen, se tuli jo silloin "kun minä olin kakara"..Muuten mä en muistakaan paljoa noita sarjoja, tosin niitä tuskin oli ihan hirvittävästi 80-luvun alussa..Enimmäkseen kai leffoja kuten Peppi Pitkätossut ja Saariston lapset sekä Kiljusen herrasväet ;O)

  VastaaPoista
 2. En ole koskaan katsonut tuota Lady Lovely Locksia, mutta nauratti nuo viholliset : takut! siis oliko ne jotain takkupalloja vai mitä :)

  Tohtori Sykerö oli ihan huippu, mutta näin jälkikäteen ajatellen se oli varmasti tehty melkoisissa höyryissä: pilvissä asuvia vaaleanpunaisia kameleita ja muuta. Meillä taitaa olla niitä vieläkin videolla..

  Matka Maailman ympäri oli myös suosikkeja, samoin TaoTao ja Nils Holgersson. Ja ne mylittleponyt maailman surkeimpine dubbauksineen :)

  VastaaPoista
 3. Suurin osa noista oli outoja minulle, mutta Tao Tao ja Maija Mehiläinen ovat sellaisia, joita minäkin muistan katsoneeni :) Ja osaan vieläkin niiden alkulaulut ulkoa... Samoin tohtori Sykeröä tuli katsottua ja Peukaloisen Retkiä. Me jopa tanssittiin häävalssina aikoinaan Peukaloisen retket... ;-)

  Heh, nostalgiaa!

  VastaaPoista
 4. Oon jo pitkää miettinyt, että miksei halinallet ole tehneet uutta tulemista??? Kummikarhut olin jo unohtanut. Pienenä ihan lemppareita olivat karhuveljekset Jaki ja Nuka.

  Hauska postaus!

  VastaaPoista
 5. Mikaela: mä en onneksi ikinä katsonut Katto Kassista :D

  Sarakissa: takut olivat jotain takkuisia olioita :D Paras niistä oli Riimitakku, joka puhui aina vain riimeillä. Lastenohjelmien dubbaukset oli kyllä jotain ihan hulvatonta(nyt kun niitä kuuntelee..): mieshahmoja puhui nainen ja toisinpäin.

  Paivi: Se on hassua, miten noita tunnareiden lauluja osaa edelleen ulkoa.

  Nooruska: Niimpä! Tollasia karhuveljeksiä mä en muista.

  VastaaPoista
 6. Onnellista Uutta Vuotta 2010,
  kaikkea hyvää toivottelen!

  VastaaPoista
 7. Wanillan Riitta, sitä samaa sinulle!

  VastaaPoista
 8. Heii, olin kokonaan unohtanut Lady Lovelylocksin! Se oli aivan huippu. Ja Jemiä katsoin kans aina, minä fanitin Jemiä ja siskoni Misfitsejä :)

  VastaaPoista
 9. Glamour and glitter, fashion and fame, JEM!

  Ihan paras sarja, heti She-Ran jälkeen.

  VastaaPoista
 10. Anzi: Mä en tainnut ikinä katsoa She-Ra - sarjaa.

  VastaaPoista