perjantai 20. marraskuuta 2009

My Dear London

Matka Lontooseen alkoi ystäväpariskunnan kanssa perjantaina 13. päivä Ryanairin lennolla Stanstedin kentälle. Matka sinne sujui hyvin ja bussilla myös Lontoon keskustaan. Siellä meidät toivotti tervetulleeksi piiskaava vesisade ja tuuli. Saavuimme vesisateen kastelemina hostelliimme Astor Victoriaan ja liian monet portaat kavuttuamme painuimme pian nukkumaan.

Lauantaina herätyskello soi liian aikaisin, mutta pakkohan sitä oli nousta. Ulkona paistanut aurinko huijasi meitä pahemman kerran! Auringonpaistetta ei kestänyt kauaa vaan sää muuttui pian sateiseksi ja tuuliseksi. Iso osa matkasta sisälsi metroseikkailua. Todella moni metroasema ja linja oli kokonaan suljettu, mikä sekoitti reittisuunnitelmamme totaalisesti. Onneksi Lontoon metro on helppo tapaus. Sen ainut ongelma on järkyttävän kuuma, seisova ilma ja aika ajoin liika tungos. Muun muassa Notting Hill Gate -asema oli suljettu, minkä vuoksi jouduimme kävelemään Portobellon marketille pidemmän kautta. Tämä ei olisi muuten haitannut, mutta yhä yltyvä vesisade ja lähes myrskyisä tuuli eivät tehneet matkasta mukavaa. Suojaksi ostetut halvat sateenvarjotkin kääntyivät ympäri ja rikkoontuivat muutenkin jo parin minuutin kuluttua. Pääsimme lopulta Notting Hilliin ja Portobellolle. Kävelimme kadun läpi kylmissämme sadekuurojen säestämänä. Vähän väliä pujahdimme lämpimiin kauppoihin sateelta ja tuulelta pakoon.



Peltisiä kylttejä myyvässä paikassa olin tulla hulluksi!
Olisin tahtonut vaikka mitä. Nämä kolme pääsivät mukaani:

Hauska suklaakyltti päätyi keittiöön

Tämä pääsi nimensä mukaisesti vessan oveen

No Smoking - kyltti etsii vielä paikkaansa

Portobellolla oli myös aivan ihastuttava cupcakes-kauppa, jonka suuri valikoima aiheutti valinnanvaikeutta. Olisi tehnyt mieli ostaa vaikka kuinka monta. Lopulta voiton vei kuitenkin Red Velvet -cupcake, joka osoittautui suussasulavan makeaksi herkuksi. Nam.

Löysin yhdestä kaupasta suloisen cupcake-purnukan, joka
tällä hetkellä koreilee keittiössä ihanan peltikyltin ja
mummulan vintiltä löydetyn Arabian kannun seurassa.


Hempeillä väreillä jatkettiin ja
tällainen ihanuus tarttui mukaan.

Portobellosta jatkoimme Camdeniin. Camden Market ei pettänyt tälläkään kertaa. Voisin käyttää siellä kaikki rahani.. Yritin kuitenkin rajoittaa ja ostin vain tummansinisen pitsisomisteisen mekon, valkoisilla sydänkuvioilla koristellun ruskean villatunikan, ihanan puisilla napeilla varustetun harmaan myssyn sekä pari joululahjaa.

Ilta vietettiin perinteisessä englantilaisessa pubissa. Camdenista ostettu pitsimekko pääsi jo liikenteeseen. Pubi oli tunnelmallinen ja granaattiomenadrinkki hyvää. Melutasokaan ei ollut kovin paha ja musiikkikin oli suurimmaksi osaksi hyvää. Kaiken kaikkiaan siis mukava tapaus.

Matka jatkuu vielä huomenna..

6 kommenttia:

  1. Noita cupcakes-purkkeja on itseasiassa täälläki Miquessa, just kattelin yks päivä ja mietin et jos mulla ei ois sulle jo joululahjaa ni voisin ostaa sellasen :D

    Yhyy, oon superkade tosta vessakyltistä :( Just tollasen olisin tarvinnu ku etin omaan vessaan jotain hienoa. Pikkasen siistimpi kuitenki ku toi mun kapalevyviritelmä.. No ehkä hankin sitte UVna tai jotain.

    VastaaPoista
  2. Ihanan pastellista kuvamateriaalia :)

    Miten tuntuu, että Lontoossa on aina harmaata, sateista, tuulista ja metrot suljettuna? Ihan kumma juttu, mutta mulla ollut sama ongelma. Silti olen rakastunut kaupunkiin <3

    VastaaPoista
  3. Oijoi! Taa postaus ei helpota mun ikavaa sinne alkuunkaan :D

    VastaaPoista
  4. Mullakin on hirvee ikävä Lontooseen! mistäs repäsis rahaa lentoon... :<< pitäis varmaan perustaa joku säästötili matkaa varten :D

    VastaaPoista
  5. Oi, oi! Ihania kuvia, ihania ostoksia, ihanaa! :)

    VastaaPoista
  6. bubble, sun ois pitäny vinkata mulle kyltistä :D Mutta kyllä varmaan löydät mieluisen, kun uutena vuotena sinne suuntaat :) Sitäpaitsi se sun omatekemä on kiva!

    Jalouse, Notting Hill on niin ihanan pastellinen ^__^ Niillä kahdella aiemmalla kerralla, kun olen Lontoossa käynyt, on aina paistanut aurinko, eikä sateesta, tuulesta tai metro-ongelmista ollut tietoakaan!

    Sonja, nyt vaan matkaan! :D

    Laura, ikävä ei täälläkään hellitä. Suunnitelmissa viimeistään kesällä uudestaan :D

    J, kiitos :)

    VastaaPoista