perjantai 5. heinäkuuta 2013

Viisi Elokuvaa Viikossa


THE GREAT GATSBY


Kävin viime viikolla katsomassa viisi elokuvaa elokuvateatterissa! Kaikki tosin normaalia halvemmalla. Joskus Seinäjoellakin nimittäin tapahtuu jotain, sillä viime viikolla oli jokin juhannuksen jälkeinen leffaviikko, jolloin liput lähes kaikkiin leffoihin olivat kaksi euroa kappale. Kaksi elokuvaa tosin kävin  katsomassa Oulussa, kun vierailin ystävän luona. Koko joukon ensimmäinen elokuva oli The Great Gatsby (Kultahattu), ohjaaja Baz Luhrmanin näkemys F. Scott Fitzgeraldin samannimisestä romaanista. Päärooleissa nähdään Tobey Maguire, Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan ja Joel Edgerton. Suureellisuutta, vauhtia ja kimallusta elokuvasta ei puutu. Jotain elokuvasta kuitenkin puuttui, en oikein osaa edes sanoa mitä. Petyin siis elokuvaan hieman, vaikka minulla ei sen suhteen suuria odotuksia ollutkaan.  Sivuhuomiona mainittakoon, että elokuvassa näkyy vilaukselta Alice Burdeu!
MAMA

Toisena iltana oli vuorossa Andrés Muschiettin ohjaama ja Guillermo Del Toron tuottama kauhuelokuva Mama. Minun piti mennä katsomaan se ystävän kanssa, mutta hän tuli kipeäksi, joten ei auttanut muu kuin uskaltaa yksin. En onneksi menettänyt yöuniani Maman takia, vaikka syytä olisi ollut. Melko pelottava elokuva nimittäin oli. Kaikkein kauheinta kauhuelokuvissa minusta ovat lapset (esim. Kauna, Orpokoti) eivätkä tässä elokuvassa oudosti liikkuvat, lähes puhumattomat, viisi vuotta metsässä keskenään kasvaneet sisarukset olleet poikkeus. Viisi vuotta sitten äitinsä kuoleman jälkeen isänsä kanssa kadonneet tytöt löydetään vihdoin metsämökistä. Tyttöjen isän veli Lucas (Nikolaj Caster-Waldau) ja tämän tyttöystävä Annabel (Jessica Chastain) ottavat Victorian (Megan Charpentier) ja Lillyn (Isabelle Nélisse) luokseen asumaan, mutta mukana seuraa jotain muutakin. .
ONLY GOD FORGIVES

Ei tarvitse kuin mainita nimet Nicolas Winding Refn ja Ryan Gosling, niin minä olen jo menossa elokuviin. Olin nähnyt Only God Forgivesin  trailerin joskus aikoja sitten enkä muistanut siitä enää juuri mitään. Bangkokiin sijoittuvassa elokuvassa thai-nyrkkeilyn kulisseissa huumebisnestä hoitavista veljeksistä toinen kuolee kyseenalaisissa ja hämärissä olosuhteissa. Esikoisensa kuoleman jälkeen veljesten äiti Crystal (Kristin Scott Thomas) saapuu kaupunkiin kostonhimoisena ja vaatii Juliania (Gosling) etsimään ja tappamaan veljensä Billyn (Tom Burke) murhaajan. Kuvioon liittyy jo eläkkeellä oleva poliisi Chang (Vithaya Pansringarm), joka jakaa oikeutta metodeilla, jotka eivät kestä päivänvaloa. Elokuvan voima on sen värien, valon ja varjojen käytössä, hitaassa tempossa, viipyilevissä lähikuvissa sekä hiljaisuuden ja musiikin kontrastissa. Puhe on toissijaista. Elokuva pitää katsojaa tiukasti otteessaan koko ajan. En pitänyt elokuvasta yhtä paljon kuin Winding Refnin ja Goslingin aiemmasta yhteistyöstä (Drive), mutta pidin kyllä tästä taiteellisesta ja erikoisesta elokuvasta.IDENTITY THIEF

Identity Thief (suom. Väärät paperit) kertoo kirjaimellisesti identiteettivarkaasta. Sandy Patterson (Jason Bateman) huomaa, että joku on varastanut hänen identiteettinsä ja tyyppi hassaa rahaa minkä ehtii. Syypääksi selviää nainen nimeltä "Sandy" (Melissa McCarthy). Oikea Sandy lähtee matkalle Floridaan aikomuksenaan ottaa identiteettivaras kiinni ja tuoda hänet Coloradoon oikeuden eteen, jotta voisi pelastaa perheensä talouden ja puhdistaa nimensä. Tehtävä onkin helpommin sanottu kuin tehty, "Sandy" kun ei ole aivan helposti suostuteltavissa moiseen. Kun soppaan heitetään mukaan vielä naisen perässä olevat huumediilerit ja palkkionmetsästäjä, tulee matkasta Floridaan kaikkea muuta kuin helppo. Olen aina pitänyt Melissa McCarthysta ja tässä(kin) Melissa on yksinkertaisesti ihan mahtava!
I GIVE IT A YEAR


Brittikomedia I Give It A Year (suom. Vuoden se kestää) yllätti oikein positiivisesti. Huumori painottuu enimmäkseen navan alapuolelle, mutta nauroin monen monta kertaa ääneen, enkä ollut ainoa. Nat (Rose Byrne) ja Josh (Rafe Spall) menevät naimisiin tunnettuaan vain seitsemän kuukautta eivätkä ystävät usko liiton kestävän. Parin avioliitto onkin koetuksella, kun heidän elämäänsä astuu takaisin Joshin entinen heila Chloe (Anna Faris) sekä Natin uusi työkaveri Guy (Simon Baker), joka on päättänyt saada naisen omakseen. Trailereihin pääsee muuten käsiksi klikkaamalla elokuvien nimiä tuolta tekstin seasta.Last week I saw five movies at a movie theatre! All at a discount price though. Let's just sum it all up in a few sentences. I liked all the movies, but I was slightly dissappointed in The Great Gatsby. I was supposed to go see the horror movie Mama with a friend but she was sick so I had to go on my own. I didn't have any nightmares, even though the movie was pretty scary. Children in scary movies are the most frightening thing I know. The British rom-com I Give It A Year was a really pleasant surprise and I laughed out loud many times. As for Only God Forgives and Identity Thief, loved them. Melissa McCarthy is just so awesome! And hey girl, Ryan Gosling..I think this one's self-explanatory.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti