tiistai 17. toukokuuta 2011

Lars And The Real Girl


Nancy Oliverin käsikirjoittama (mm. Mullan Alla-sarja) ja Craig Gillespien ohjaama Lars and the Real Girl (suom. Lars ja se ainoa oikea) kertoo Lars Lindstromista (Ryan Gosling), joka on uskonnollinen, erittäin ujo ja sosiaalisissa tilanteissa kiusaantunut nuori mies. Lars asuu autotallissa veljensä Gusin (Paul Schneider) ja tämän raskaana olevan vaimon Karinin (Emily Mortimer) pihapiirissä. Larsin kanssa samassa paikassa työskentelevä Margo (Kelli Garner) yrittää lähestyä Larsia varovaisesti romanttisessa mielessä.  Lars on kuitenkin kauhuissaan tästä ajatuksesta. Pian kaikkien ällistykseksi Lars kertoo, että hänellä on tyttöystävä, jonka hän on tavannut internetin välityksellä. Bianca on pyörätuolissa oleva lähestyssaarnaaja. Bianca ei kuitenkaan ole mikään tavallinen tyttö, vaikka Lars harhakuvitelmissaan niin uskookin. Bianca on internetistä tilattu seksinukke, mutta seksillä ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Lars ei moisesta välitä, vaan rakentaa Biancan kanssa merkityksellistä suhdetta. Kaupungin lääkäri ja psykologi Dagmar (Patricia Clarkson) kehottaa äimistyneitä kaupunkilaisia hyväksymään Biancan oikeana ihmisenä auttaakseen Larsia.

(source: fanpop.com, google)

Ryan Gosling tekee jälleen aivan upean ja uskottavan roolisuorituksen. Muutkin näyttelijät hoitavat roolinsa hyvin. Elokuva on yhtä aikaa hauska ja hyvin surullinen. Se on inhimillinen ja koskettava kuvaus erityisesti toisesta välittämisestä ja yhteisöllisyydestä. Lars and the Real Girl on loppujen lopuksi hyvän mielen elokuva, jota voin ehdottomasti suositella kaikille!


Lars and the Real Girl tells the story of Lars (Ryan Gosling) who's religious and terribly shy and awkward young man. He lives in his brother Gus (Paul Schneider) and his wife Karins (Emily Mortimer) garage. When Margo (Kelli Garner), a girl who works with Lars, starts approaching Lars in romantic sense he is terrified. Soon he tells everyone that he has a girlfriend, a missionary named Bianca who's in a wheelchair. But Bianca is not an ordinary girl, she's a sex doll. In his delusion Lars believes she is a real girl and the towns doctor/psychologist Dagmar (Patricia Clarkson) advises the people of the town to go along with Lars' delusion and to treat Bianca as a real girl. 

Ryan Gosling is magnificent and very believable in his role. This movie is funny and sad at the same time. Ultimately it's a feel-good-movie that I can recommend to everyone!

3 kommenttia:

 1. Vaikuttaa aika hauskalta leffalta, pitää muistaa tämäkin katsoa joskus :)

  VastaaPoista
 2. Katoin tän viime yönä ja tää oli ihana! :D Ja yhyy kun mua alko siinä loppupuolella itkettää... :D

  VastaaPoista
 3. Jenni: Kannattaa, on hauska :)

  Henskis: Jee :) Joo kyllä minäkin vetistelin

  VastaaPoista