maanantai 2. toukokuuta 2011

All Good Things


Andrew Jareckin ohjaama, Marcus Hincheyn ja Marc Smerlingin käsikirjoittama All Good Things perustuu Robert Durstin elämään ja New Yorkin historian kuuluisimpaan selvittämättömään murhaan. Elokuva on Jareckin ensimmäinen kokopitkän elokuvan ohjaus. Elokuvassa kiinteistöpohatta Sanford Marksin (Frank Langella) vanhin poika David (Ryan Gosling) ei haluaisi jatkaa isänsä jalanjäljissä. David tapaa sattumalta  täysin erilaisen taustan omaavan Katien (Kirsten Dunst) ja menee tämän kanssa naimisiin. Suvun velvollisuuksia ei kuitenkaan voi jättää ja David joutuu palaamaan juurilleen. Ruusuisena ja onnellisena alkanut avioliitto saa tummia sävyjä ja menneisyyden traumat alkavat vaikuttaa nykyisyyteen.


All Good Things on otteessaan pitävä trilleri, josta ei viitsi kertoa juuri mitään enempää, jotta jännitys pysyisi yllä. Joiltain lyhyiltä osin elokuva hieman puuduttaa, mutta ei sitä voi jättää kesken. Elokuva todellakin on murhamysteeri, joka jää kummittelemaan mieleen vielä pitkäksi aikaa elokuvan loputtua. Monet asiat ja syyt jäävät epäselviksi. Sekä Ryan Gosling että Kirsten Dunst loistavat rooleissaan. Erityismaininnan ansaitsee musiikki, joka toimii elokuvassa äärettömän hyvin. Musiikista vastaavat Rob Simonsen ja Mychael Danna. Herrojen aiempiin meriitteihin lukeutuvat muun muassa 500 Days of Summer (Simonsen & Danna) ja Girl, Interrupted (Danna).


All Good Things, starring Ryan Gosling and Kirsten Dunst, is a good murder mystery that left me thinking about it long after it was over. It's based on the most notorious unsolved murder in the history of New York. A special mention to the music (score) in the movie by Rob Simonsen and Mychael Danna. It works extremely well.


3 kommenttia:

 1. Oon unohtanu ihan kokonaan tän leffan, joskus aiemmin jo katoin tän trailerin ja ajattelin et pitääkin joskus kattoa :)

  VastaaPoista
 2. Joo tää on mullakin jossain listalla, täytyyki alkaa taas vähän lyhentää sitä.. :)

  VastaaPoista
 3. Jenni: Kannattaa katsoa :)

  bubble: Heh :D

  VastaaPoista