keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

The Lovely Bones


Peter Jacksonin ohjaama The Lovely Bones pohjautuu melko tiukasti Alice Seboldin samannimiseen kirjaan. Kertojana on julmasti murhattu nuori 14-vuotias tyttö Susie Salmon ja aikakautena 1970-luvun Pennsylvania. Murhattu Susie (Saoirse Ronan) seuraa maan tapahtumia jonkinlaisesta välitilasta. Hän ei pysty päästämään irti perheestään ja yrittää myös saada jonkun etsimään ruumistaan ja paljastamaan murhaajansa George Harveyn (Stanley Tucci), joka elää aivan hänen perheensä naapurissa.  Susien isä Jack (Mark Wahlberg) ja äiti Abigail (Rachel Weisz) käsittelevät tyttärensä kuolemaa eri tavoin, samoin pikkuveli Buckley (Christian Thomas Ashdale), pikkusisko Rose (Rose McIver) sekä isoäiti Lynn (Susan Sarandon). Susien murha koskettaa myös poliisietsivä Len Fenermania (Michael Imperioli), Ray Singhia (Reese Ritchie), poikaa johon Susie oli ja on yhä ihastunut, sekä Ruth Connersia (Carolyn Dando), joka uskoo Susien olevan ansassa maan ja taivaan välillä.


Jos sinusta tuntuu, että spoilasin jo koko elokuvan, niin siitä ei ole kyse. Asetelma kerrotaan heti alussa, murhaaja on tiedossa. Elokuvan parasta antia on kolmikon, Saoirse Ronan - Susan Sarandon - Stanley Tucci, roolisuoritukset. Mutta elokuva oli minulle pettymys. Se oli ensinnäkin aivan liian pitkä, eivätkä kohtaukset Susien "välitilataivaasta" toimineet minusta ollenkaan, vaikka ne loivatkin selkeän eron maan ja Susien olinpaikan välille. Maan päällä koetut tapahtumat olivat paljon mielenkiintoisempia. Ei elokuva ollut aivan huonokaan, mutta en jaksaisi katsoa sitä toista kertaa. Olen lukenut myös kirjan, joka oli parempi kuin elokuva.


The Lovely Bones tells the story of a murdered 14-year-old girl Susie Salmon. She is trapped between heavenand earth and can't let go of her family. She tries to let someone know who her murderer is and where he's stashed her body. The Lovely Bones was a disappointment for me. It was way too long and the scenes from Susie's own heaven didn't work for me at all. It wasn't a bad movie but I wouldn't watch it again. I've read the book too and it was better than the movie. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti