lauantai 19. maaliskuuta 2011

An Education


Lynn Barberin kirjaan perustuva, Nick Hornbyn käsikirjoittama ja Lone Scherfigin ohjaama An Education kertoo 1960-luvun Lontoossa varttuvasta 16-vuotiaasta Jenny Mellorista (Carey Mulligan), joka opiskelee ahkerasti päämääränään päästä Oxfordiin. Tiukkaa kuria pitävä isä (Alfred Molina) pitää huolta siitä, että tyttärellä on  hyvä tulevaisuus ja tekee kotona kaikki päätökset, äiti (Cara Seymour) vaikuttaa asioihin hiljaisella tavalla. Jenny tutustuu sattumalta itseään reilusti vanhempaan David Goldmaniin (Peter Sarsgaard), joka hurmaa nuoren tytön illallisilla, konsertteilla ja matkoilla kieputtaen samalla tytön vanhemmatkin sormensa ympäri. Davidin ja tämän ystävien Dannyn (Dominic Cooper) ja Helenin (Rosamund Pike) rikas elämä on paljon kiinnostavampi kuin koulutytön arki ja Jenny omaksuu aikuisen naisen roolinsa iloiten. Edessä on kuitenkin vaikeita valintoja.


Pienet visuaaliset asiat varastavat monesti huomioni elokuvissa, niin tälläkin kertaa. Elokuvan alussa tekstit ja piirrokset kuvamateriaalin päällä kiinnittivät heti huomioni ja ihastuttivat. Tämä lupaili hyvää katselukokemusta ja elokuva lunasti sen lupauksen. An Education on hieno kuvaus nuoren tytön kasvusta ja valinnoista, etenkin Carey Mulligan Jennyna on ihastuttava.

 
Loved the movie An Education, a coming-of-age drama of a 
16-year-old bright schoolgirl who gets seduced by an older man.

4 kommenttia:

  1. Katoin ensin, että onpa tutun näkönen näyttelijä. En hoksannut katsoa nimeä ollenkaan. Nyt vasta tajusin. Hänellähän oli viime vuoden Oscareissa lyhyet blondit hiukset :D. Silloin hänen mekkonsa oli mun suosikki. En oo kylläkään tainnut Carey Mulliganin leffoja nähdä. Kiinnostaisi kyllä.

    VastaaPoista
  2. I'm Lacking, mulla kävi sama homma kun törmäsin johonkin haastateluun. Piti monta kertaa katsoa, että joo on toi sama tyyppi :D Mulligan kyllä vakuutti, täytyy itse katsella hänen leffojaan lisää.

    VastaaPoista
  3. Liikuttavinta koko leffassa taitaa olla Jennyn isän tunnustus filmin loppupuolella. Kuinka moni isä kykenee tänä päivänä samaan?

    VastaaPoista