tiistai 21. joulukuuta 2010

ElfJon Favreaun ohjaama ja David Berenbaumin kirjoittama jouluelokuva Elf kertoo tonttujen kasvattamasta Buddysta (Will Ferrell), joka saa tietää olevansa ihminen vasta aikuisiällä. Buddyn äiti antoi lapsensa adoptoitavaksi ja poika päätyi vahingossa joulupukin lahjasäkin mukana Pohjoisnavalle. Papa Elf (Bob Newhart) kasvatti Buddya omana poikanaan. Lopulta on kuitenkin aika kertoa Buddylle totuus. Buddy lähtee etsimään biologista isäänsä Walter Hobbsia (James Caan) New Yorkista. Isä kyllä löytyy, mutta kaikki ei ole aivan niin ihanaa kuin Buddy on kuvitellut. Isä on nimittäin joulupukin tuhmalla listalla. Tavaratalon jouluosastolla Buddy näkee Jovien (Zooey Deschanel), johon hän ihastuu heti. Buddy huomaa, että kovin moni ei enää usko joulupukkiin ja joulumieli tuntuu olevan kateissa. Tämä taas aiheuttaa Joulupukille suuria ongelmia, mutta Jovien ja muutaman muun avustuksella Buddy pystyy pelastamaan joulun.

 (kuvat: googlen kuvahaku)


Elf on oikeasti hauska elokuva, joka todellakin saa hymyn huulille. Juuri siitähän joulussa on kyse, hyvästä mielestä. Kun istutin isäni katsomaan tätä, niin hän nauraa räkätti vähän väliä. Tämä kuuluu niihin elokuviin, jotka täytyy katsoa jouluna. Kaikkein tärkein on tietenkin aattoaamuna televisiosta tuleva The Snowman (Lumiukko), jota ei voi jättää väliin! Muita perinteisiä jouluelokuviani ovat:


Home Alone (Yksin Kotona). 


Ei sovi myöskään unohtaa loistavan brittikomedian Keeping Up Appearancesin (Pokka Pitää) joulujaksoja ja legendaarista The Joulukalenteria.


3 kommenttia:

 1. Jes, joku muukin tykkää Love, Actually -leffasta! Kaikki ystäväni jostain syystä eivät syty yhtään, vaikka meikä on ihan onnesta soikeana aina kun se tulee. 8) Painajainen ennen joulua ja The Joulukalenteri kuuluvat toki jouluun, mutta Yksin kotona.. en varmaan kestäisi katsoa sitä. Liikaa sähellystä. :D

  VastaaPoista
 2. Hämmästelen Joan kommenttia; kuka EI tykkäis Love, Actuallysta? Siitähän tykkää kaikki! Paitsi nähtävästi ei.
  Mä taas en tykkää Ferrellistä ja siks varmaan jää Elf katsomatta.

  VastaaPoista
 3. Joa: Joo, tosin en vielä oo tavannut sellaista, joka ei siitä tykkäisi. Yksin Kotona on vaan niin klassikko, että sen jaksaa katsoa sähellyksineen kaikkineen :D

  Chatrin: Samaa mietin itse! Minäkään en tykkää Ferrellistä, Zooey pelastaa kaiken :)

  VastaaPoista