lauantai 4. syyskuuta 2010

Perfume: The Story Of A Murderer


Tom Tykwerin ohjaamassa elokuvassa Perfume: The Story Of A Murderer orvolla Jean-Baptiste Grenouillella (Ben Whishaw) on hämmästyttävä kyky haistaa ja tunnistaa kaikkien tuoksujen pienimmätkin vivahteet. Kovan elämän kokenut Grenouille pääsee parfyymintekijän (Dustin Hoffman) oppiin ja valmistaa toinen toistaan huumaavampia parfyymeja.  Kaikkein huumaavin tuoksu on hänen mielestään kuitenkin nuoren kauniin tytön ominaistuoksu. Jotta tämän tuoksun saisi säilöttyä, täytyy tytön kuolla. Grenouille tappaa yhä uudestaan yrittäessään luoda maailman kauneinta parfyymia. Kun Grenouille haistaa paikallisen varakkaan miehen (Alan Rickman) tyttären Lauran (Rachel Hurd-Wood) ominaistuoksun, hän tietää heti, että juuri tuo tuoksu hänen on saatava keinolla millä hyvänsä.

(kuvat: googlen kuvahaku)

Perfume on erikoinen elokuva, enkä oikein tiedä mitä mieltä siitä olisin. Se on häiritsevä elokuva, joka saa useasti voimaan pahoin. Elokuvan aikana kannattaa jättää popcornit ja muut herkut suosiolla syrjään, sillä heti aluksi silmien eteen rävähtää kuvia likaisen kalatorin kuolleista eläimistä, verestä ja suolista. Vaikka elokuvassa on kaunistakin katseltavaa, on yleisilme kovin karu ja likainen. Perfume on taidokkaasti kuvattu elokuva, jonka näyttelijät tekevät hyvää työtä, mutta jotain jäi puuttumaan. Tai jotain oli liikaa. Mainittakoon, että elokuvan loppu oli minusta aivan typerä. Tämä taitaa jäädä yhden katselukerran varaan. 

8 kommenttia:

 1. Siitä on jo aikaa kun itse katsoin tämän elokuvan enkä oikein tahdo enää muistaa kunnolla kovin yksityiskohtaisia tapahtumia. Muistelen että olin kuitenkin aika pettynyt varsinkin loppuratkaisuun. Aika erikoislaatuinen elokuva kyllä!

  VastaaPoista
 2. Jenni: Loppuratkaisu oli tosiaan pettymys.

  VastaaPoista
 3. Minä taas rakastan tätä elokuvaa juuri loppuratkaisun vuoksi! Se on loistava! Menettää tosin tehoaan katselukertojen myötä, mutta leffateatterissa ulvoin ihan kippurassa meikit poskilla.

  VastaaPoista
 4. .Nekku. : Mua se loppuratkaisu ei edes naurattanut, oli lähinnä "öö okei.." Siis en puhu siitä aivan lopusta, vaan siitä lopun hajuvesikohtauksesta aukiolla.

  VastaaPoista
 5. pitäis kattoo toi leffa, mullahan on patrick süskindin kirja parfyymi, josta toi on tehty :D

  VastaaPoista
 6. Maria: Kirjan voisin itsekin lukea, en kyllä tiedä onko elokuvaan muutettu kuinka paljon. Yleensä tykkään lukea kirjan ensin, koska valitettavan usein elokuva pilaa kirjan.

  VastaaPoista
 7. Minä pidin tästä leffasta, se oli visuaalisesti hieno, ja tarina oli erikoinen. Loppu nyt oli mitä oli, siksi en katsoisikaan tätä uudestaan mutta minulle jäi tästä sellainen aika hyvä jälkimaku ;O)

  VastaaPoista
 8. Mikaela: Joo mulla se loppu vaan jotenkin pilas sen. Muuten hyvä, jos se aukiokohtaus paaveineen sun muineen ois jätetty pois :D

  VastaaPoista