tiistai 6. huhtikuuta 2010

Manic

Michael Bacallin ja Blayne Weaverin kirjoittama, Jordan Melamedin ohjaama Manic kertoo Lyle Jensenista (Joseph Gordon-Levitt), joka joutuu vastoin tahtoaan psykiatrisen hoitolaitoksen nuoriso-osastolle pahoinpideltyään pojan baseball-mailalla. Lyle kärsii toistuvista väkivallan purkauksista ja psykiatri David Monroen (Don Cheadle) tehtävänä on saada Lyle puhumaan ja tajuamaan tekojensa seuraukset. Lyle elää hoitolaitoksessa muiden, omien ongelmiensa kanssa taistelevien nuorten kanssa. Lyle ystävystyy osan kanssa, tekee vihamiehiä toisista.  Hoitolaitoksessa olevia nuoria ovat muun muassa Lylen huonetoveri, 13-vuotias Kenny (Cody Lightning), raiskauksen ja äidin verbaalisen väkivallan uhri Tracy (Zooey Deschanel), itsetuhoinen Sara (Sara Rivas), maanis-depressiivinen Chad (Michael Bacall) ja väkivaltainen Michael (Elden Henson). 


Manic on kaunistelematon, vahva elokuva. Kuvailisin sitä enemmänkin dokumentiksi, niin todentuntuinen se on.  Näyttelijät tekevät erittäin hyvää työtä, mutta Gordon-Levitt on roolissaan äärettömän uskottava. Katsoja voi tuntea Gordon Levittin silmistä huokuvan raivon, epätoivon ja vankina olemisen tunteen.

Tämä pätkä elokuvasta toimittakoon trailerin virkaa:


7 kommenttia:

 1. Oo, kuulostaa kivalta. Kiva on kuitenkin suhteellinen käsite ja tarkoitan sillä tässä ideaa ja luonnetta. Vaikkei käsiteltävät asiat itsessään olis kivoja.

  p.s. Laitahan hei se Universe-soundtrack nyt pikapikaa nettiin! :D

  VastaaPoista
 2. bubble: Voin tuua sulle lainaan täs kuus :) Just sekuntia ennen ku luin sun kommentin ni aattelin et laitan sountrackin nyt nettiin :D Eli linkki on sulla jo spostissa.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvältä, ei ole osunut tosin silmään Makuunissa...Otetaan katseluun kun on olo että jaksaa tällaista katsoa, ei mikään feel-good movie of the year ;O)

  VastaaPoista
 4. Mikaela: On ehdottomasti katsomisen arvoinen, mutta ei todellakaan mikään iloinen leffa. Mä rohkenen epäillä, että tätä ei Makuunista löydy..Ite tilasin amazonista joskus muinoin.

  VastaaPoista
 5. Juu thanks, sain sen ladattua mut en sit ehtiny vielä purkaa ja kuunnella. Perjantaina sit! Ku oon seuraavan kerran netin ääressä kotona.

  VastaaPoista
 6. Tämä leffa on mennyt minulta ihan ohi silmien. Kuulostaa todella mielenkiintoiselta! Pitää laittaa korvan taakse :)

  VastaaPoista
 7. Paivi: Varmaan mennyt ohi aika monelta, itse törmäsin leffaan Zooey-rakkauteni kautta. Kannattaa katsoa!

  VastaaPoista