perjantai 12. maaliskuuta 2010

Scream


Edellisviikon leffatähdistä Skeet Ulrich ja Neve Campbell jatkavat tälläkin viikolla. Kyseessä siis vuoden 1996 kauhuleffa Scream, jonka ohjasi Wes Craven. Scream aloitti teinikauhuelokuvien pitkän sarjan, mutta minusta vain se säilyttää tehonsa edelleen. Kuka 90-luvun nuori ei muka ole nähnyt Screamia? Se on klassikko.  Sidney Prescott (Neve Campbell) on high schoolia käyvä nuori, jonka äiti on murhattu vuosi sitten. Tavallinen elämä poikaystävän Billyn (Skeet Ulrich), parhaan ystävän Tatumin (ihana Rose McGowan), tämän poikaystävän  Stun (Matthew Lillard) sekä ystävän Randyn (Jamie Kennedy) kanssa saa ikävän käänteen, kun yksi high schoolin oppilaista murhataan raa'asti. Perinteisesti kauhuleffan tavoin murhat eivät jää vain yhteen vaan hullu naamiomurhaaja jatkaa pikkukaupungin asukkaiden tappamista. Vainon kohteena on kuitenkin, kukas muu kuin Sidney. Tatumin poliisivoimissa työskentelevä veli Dewey (David Arquette)  etsii murhaajaa ja mainetta janoava reportteri Gale Weathers (Courtney Cox) on tietenkin salamana paikalla murhista raportoimassa. Reportteri tuo myös esiin ajatuksen, että Sidneyn äidin murhasta vangittu Cotton Weary (Liev Schreiber) saattaa ollakin syytön. Jos pidät kauhuelokuvista, etkä ole nähnyt Screamia, niin katso se jo yleissivistyksen vuoksi.


(kuvat: imdb, googlen kuvahaku)

Ihastuin tuolloin Skeet Ulrichiin ja ehkä vielä enemmän Matthew Lillardiin, mitä kukaan ystävistäni ei oikein ymmärtänyt, hah. Screamin jatko-osilla ei ole muuten sitten mitään tekemistä ykkösosan kanssa. Pitäisi tajuta lopettaa ajoissa, suurin osa jatko-osista on täysin turhia. Leffan "tunnusbiisi", Nick Cave & The Bad Seedsin "Red Right Hand" ihastutti jo tuolloin. Kun herra Cave lauloi sen viime vuonna Provinssirockissa, palasin suoraan vuoteen 1996. Oi sitä nostalgiaa.

4 kommenttia:

 1. Mulla on hyllyssä Scream-boksi, jossa on Scream-naamari. Joululahja Karhumieheltä. :-)

  Hyvä leffa, ja minusta ne jatko-osatkin ovat ihan jees. Muistan, miten pelkäsin ihan tajuttomasti kun tämän ekan kerran näin! Silloin Rose McGowan oli vielä mahtava, sitten tuli Siskoni on noita ja kaikki meni pieleen.

  VastaaPoista
 2. Uuh, hassua kyllä, tuo oli mun lempileffa joskus. Hassua siksi etten kestä kauhuleffoja, tuo sitten kai oli tarpeeksi epäpelottava jopa mun makuuni :)

  Drew Barrymore ja Rose McGowan on jääneet siitä mieleeni, tosin musta Siskoni on noita ei pilannut sitäkään :)

  Tuliko toi ihan tosissaan jo 96? Apua, onko siitä noin kauan aikaa!

  VastaaPoista
 3. Scream on kyllä niin legenda <3 :D

  Ja sarakissaa komppaan, lemppari silloin joskus (ja edelleen toki), mutta nykyään kauhuleffat ovat sen verran tujua kamaa, etten uskalla tuijotella. Tai sitten oon vaan tullut liian pehmoksi.

  VastaaPoista
 4. Anzi: Mulla on joku ikivanha boksi, missä oli Scream-VHS ja paita, joka edelleen lojuu jossain kotona vaatekaapin perukoilla. Mä tykkäsin Rosesta vielä Siskoni on Noidassakin, mutta nyt se ihanuus on mennyt pilaamaan kasvonsa kauneusleikkauksilla.

  Sara: Ei Scream olekaan niin pelottava, minusta ainakaan. Enemmän pidän ja myös pelkään sellaisissa, jossa on jotain yliluonnollista. Lapset, hyr. Kauna ja Orpokoti oli ekoilla katselukerroilla jotain aivan kauheeta! Ja kyllä, siitä on niin kauan, kun Scream tuli. Ollaan vanhoja :D

  bubble: Se on <3 Uskallatkohan sä nyt sitten mennä kattomaan Shutter Islandia? :D Koska sen trailerin perusteella se ON pelottava.

  VastaaPoista