maanantai 15. maaliskuuta 2010

Alice in Wonderland


We had a very important date. Viime lauantaina kiiruhdimme Bubblen kanssa Tennispalatsiin kauan odotettua elokuvaelämystä katsomaan. Kyseessä oli tietenkin Alice in Wonderland. Tim Burton ei pettänyt tälläkään kertaa, ja Danny Elfmanin musiikki sopi elokuvaan täydellisesti. Olin lumoutunut heti alkusekunneista lähtien. Alice's Theme ihastutti välittömästi. Rakastan Burtonin hieman synkkiä maailmoja. Elokuva oli täynnä ihania yllätyksiä, henkeäsalpaavan kauniita maisemia, jännitystä ja huumoria. Johnny Depp Hulluna Hatuntekijänä oli aivan mainio ja valloittava. Pidin kovasti myös Mia Wasikowskasta Alicena. Elokuva sai minut myös itkemään. Ainut asia, josta en niin kauheasti pitänyt, olivat ne hirviöt (Bandersnatch ja Jabberwocky). Muuten ei ole mitään valittamista. Nyt tekee jo mieli mennä katsomaan uudestaan. Tietenkin tähän tilaisuuteen piti pukeutua asianmukaisesti:

- "Have I gone mad?"
- "I'm afraid so. You're entirely bonkers. 
But I'll tell you a secret. All the best people are"

 "Off with their heads!"

Elokuva ei ole täysin uskollinen Lewis Carrollin kirjoille, vaan se on pikemminkin Tim Burtonin oma näkemys ja laajennus rakastetusta tarinasta. 19-vuotias Alice (Mia Wasikowska) palaa Ihmemaahan vuosien jälkeen seurattuaan Valkoista kania (Michael Sheen). Alice on pienenä ollut Ihmemaassa, mutta luulee kaikkea vain uneksi. Alicen poissaolon aikana Punainen kuningatar (Helena Bonham Carter) on ottanut valtaansa koko Ihmemaan. Alicelle kerrotaan, että vain hän voi surmata Punaisen kuningattaren hallitseman lohikäärmeen, Jabberwockyn (christopher Lee), ja syöstä kuningattaren vallasta. Apujoukkoina Alicella ovat muun muassa Hullu Hatuntekijä (Johnny Depp),Valkoinen kuningatar (Anne Hathaway), Absolem (Alan Rickman), Tittelityy & Tittelitom (Matt Lucas), Irvikissa (Stephen Fry) sekä vihikoira Bayard (Timothy Spall). Vaaroja edustavat tietenkin Punainen Kuningatar ja tämän käskyläiset, kuten herttajätkä Stayne (Crispin Glover). 

 (kuvat: bubble, googlen kuvahaku, imdb)"You're all late for tea!"

14 kommenttia:

 1. I'm never late for tea! Paitsi ehkä tänään, kun mittasin juuri lämpöasteita kolmekymmentäseitsemän. Ehkä en siis olekaan plain old bonkers. Tai ehkä vähän sitäkin. Ainakin nää jutut nyt on vähän sitä luokkaa.

  Ahaha, March Hare oli kyllä niin ihanan hermostunut kokoajan<3 Mad Hatterista nyt ei tarvitse sanoa yhtään mitään.

  VastaaPoista
 2. Olette taas jälleen kerran olleet niin ihanina, että en vaan voi kuin ihailla :)!

  VastaaPoista
 3. Myhäilen täällä teidän ihanille asuille, tosi kauniisti pukeuduitte teeman mukaan! ^^

  Mulla taisi parikin kertaa tulla kyyneleitä, oli vaan niin uskomattoman tunteellista nähdä leffa vihdoinkin parin vuoden odotuksen jälkeen, tärisin alkumetreillä. Tykkäsin siitä niin hurjasti enemmän kuin odotinkaan, ja Danny loi jälleen tunnarin johon rakastuu! Mietin ihan tosissani josko menisin uudestaan :)

  VastaaPoista
 4. Oijoi, ku ootte olleet söpiksinä sydänsukkiksissa ja mekkosissa:) Mulla on muuten kans nuo valkopunaset ja mustapunaset (x2) sukkikset, ovat niin lutusia:)

  Irvikissa ja lihavat pojat olivat suosikkejani, Johnny Depp puolestaan oli kovin oivallinen Hullun hatuntekijän rooliin, samoin kuin Helena B-C Herttakuningattareksi:)Liisan näyttelijästä puolestaan en tykänny. Ja Tuhatjalkanen oli tietenki aikasta lutunen kans, vaikka piirrettynä vieläki muhkiampi ja vekkulimpi.

  VastaaPoista
 5. Kuten Bubblellekin kommentoin, minä olin pienesti (?) pettynyt leffaan..Visuaalisesti ihan ylivoimainen tuotos mutta minulle tämä spektaakkeli jätti vähän onton olon, Liisan hahmo oli ohut ja etäinen ja minä nyt ihan periaatteesta rupean kohta Tim Burton -vastaiseen liikkeeseen jos äijä ei osaa tehdä leffoja ilman vaimoaan, Deppiä ja Elfmannia ;OP Kapina!!

  VastaaPoista
 6. Tyypit on olleet taas nii nättejä! Laitan teiän kuvan kohta kehyksiin meiän seinälle, ellette lakkaa olemasta tommosia.;D

  Mä en tota leffaa varmaankaan tuu kattelemaan teatterissa, ku en oo koskaan tosta sadustakaan välittäny. Kiehtois silti tietää vakuuttaisko leffan tunnelma mut, vaan voi sekin olla aika paljon toivottu. Nykyään nimittäin aika harva teatterissa nähty leffa iskee muhun, tiiä sitte miksi... Paremmat tuntuvat tulevan töllöstä, mikä tarkoittaa, että ne ovat jo ns. "vanhoja juttuja", joista ei missään enää hypetetä. Eipä se tosin mua itteäni haittaa, vaikka intoilenkin sitte yksinäni kuinka hyvä leffa joku oli.:)

  VastaaPoista
 7. ^ Mäkin voisin ottaa taulun teistä! :D Musta on niin epäreilua, ettei Kuopiossa ole 3D:tä. Sniff!

  VastaaPoista
 8. Oiih, minä en ole tuota spektaakkelia vielä päässyt näkemään, mutta meinaan kyllä mennä, ihan tässä hetimmiten, kun saadaan porukan kanssa aikataulut osumaan yksiin. :)

  VastaaPoista
 9. bubble: Nyt olit :D

  Salka: Hih, kiitos.

  MothMouth: Tunnari on tosiaan aivan ihana. Mietin myös, että oikeasti menisin katsomaan uudestaan.

  PupuLihavisto: Mä tykkäsin tosiaan kyl kaikista muista, paitsi hirviöistä. Lihavat pojat oli huippuja!

  Mikaela: Sun täytyy nyt kattoa Big Fish heti, siinä kun ei ole Deppiä :D

  Bemary: Haha, varmaan joo laitatki :D

  Joa: Älä sinäkin :D En usko, että se 3D kuitenkaan on niin erilainen..

  Helinä: Kannattaa!

  VastaaPoista
 10. apua oottepa ollu ihanan näkösinä leffailemassa! :* munki on varmaan _pakko mennä kattomaan ihmemaa uudestaan!

  VastaaPoista
 11. Voi miten söpöinä olitte liikenteessä, ihanaa!! :)

  VastaaPoista
 12. Voi kun ootte suloisia, ihania kuvia! mä olin muuten jo unohtanut nuo sydänsukkikset, olin laittanut ne kaappiin odottamaan lämpimämpiä kelejä :)

  Oli pakko skipata nuo leffakuvat, en halua spoilata itseltäni mitään enempää kuin mitä trailerissa olen nähnyt :) kun vaan ehtis joskus leffaankin!

  VastaaPoista
 13. sarakissa: Kiits :) Mä hajotin ne mun raitasukkikset jo, toivottavasti noille ei käy samoin!

  VastaaPoista