lauantai 27. helmikuuta 2010

Underneath The Oak Tree

Tällainen olisi unelmien kesäasunto! Rakastan sitä, miten köynnökset kasvavat ikkunoiden ympärille, peittävät seinän. Olen aina haaveillut englantilaisesta puutarhasta, jossa suuret puut tarjoavat suojaa, kukat ja kasvit saavat kasvaa vapaasti. Paljon valkoisia, vaaleansinisiä ja -punaisia lemmikkejä, unikoita, auringonkukkia..


Puisia penkkejä, portaita ja  vanhojen puiden reunustamia salaisia polkuja.

Hämärtyvässä kesäillassa herkuteltaisiin lamppujen ja kynttilöiden loisteessa. Haaveissani 
on ollut syvän kirkkaansiniset puiset puutarhakalusteet niin kauan kuin muistan.

Muistan, kuinka lapsuudessa isä rakensi minulle suuren lehtimajan. Se oli täydellinen! Taisinpa kerran nukahtaa sinne. Valitettavasti siitä ei taida olla olemassa valokuvaa. Voisiko olla parempaa paikkaa lukea J.R.R. Tolkienin Hobittia ja Taru Sormusten Herrasta -trilogiaa, F. H. Burnettin Salaista Puutarhaa ja Lewis Carrollin Liisa Ihmemaassa-kirjaa!? Enpä usko. Voin tuntea, kuinka tuuli tarttuu lempeästi hiuksiin ja hameenhelmaan, kun keinun puunoksaan kiinnitetyssä keinussa. Kesä, tule jo! Tältä kuulostaa kesänkaipuu.

(kuvat: googlen kuvahaku, Style Files)

4 kommenttia:

 1. Englantilaiset puutarhat on ihanuuksia, ainoo vaan mikä mua niissä rassaa on ÖTÖKÄT :D Niistä joutuu kärsimään jo meiän grillikatoksessaki jota siis etenkin kesän lopussa kiertää köynnökset ihan valtoimenaan. Yhh.

  Ja sitte taas toisena ääripäänä, japanilaiset puutarhat on kans ihania.

  Ehkä pitäis olla kaupunkiasunto, jonka kattoterassille voisi toteuttaa japanilaisen gardenin ja sitte sen englantilaisen version maaseudun ihanan puutalon ympärille. Tai jugend-henkisen kivitalon, kuten ensimmäisessä kuvassa.

  Niin paljon haaveita.

  VastaaPoista
 2. bubble: Niin ovat. Ötökät tosiaan pilaavat kesän..aaaargh. Haaveita on joo..toteutus onkin eri asia.

  VastaaPoista
 3. Juuri tällaisen talon haluaisin. Ihan siis oikeaan asumiskäyttöön, ei pelkästään kesämökiksi. Olen yrittänyt vakuuttaa poikaystävääni iätajat, että vanha puu- tai kivitalo keskellä korpea viidakkomaisen puutarhan keskellä olisi unelma, mutta ei tuo moderni hifisti oikein lämpeä. Mutta kyllä minä vielä voitan ;>

  VastaaPoista
 4. Riina: Kyllä minäkin voisin asua tuollaisessa koko vuoden, ne ovat niin kauniita. Kyllä se poikaystävä vielä taipuu! :D

  VastaaPoista