maanantai 29. maaliskuuta 2010

Reality Bites


Ben Stillerin ohjaama Reality Bites on yksi suosikkini 90-luvun alkupuolen elokuvista. Sellaisena se on pysynyt jo kohta viisitoista vuotta. Ethan Hawke ja Winona Ryder olivat jo tuohon aikaan lempinäyttelijöitäni. Elokuvassa ystävykset Lelaina Pierce (Winona Ryder), Vickie Miner (Janeane Garofalo), Troy Dyer (Ethan Hawke) ja Sammy Gray (Steve Zahn) yrittävät kukin löytää paikkansa maailmassa collegesta valmistumisen jälkeen. Vicky työskentelee Gapissa ja Lelaina tekee tv-alalla avustajan töitä työstäen samalla omaa dokumenttiaan ystäviensä elämästä. Sammy yrittää tulla sinuiksi seksuaalisuutensa kanssa ja muusikonrenttu Troy saa potkut yhdestä sun toisesta työstä ja lorvii päivät pitkät. Lelaina tapaa tv-alalla työskentelevän tuottajan Michael Gratesin (Ben Stiller) ja he alkavat seurustella, mikä aiheuttaa ongelmia ystävysten elämään. Elokuva kertoo aikuistumisesta, rakastumisesta ja ystävyyssuhteista. Se on klassikko.
 "He's so cheesy. I can't watch him without crackers" 
 
 

Tämä viimeinen kuva Ethan Hawkesta oli minulla teini-iässä varmaan vuosia
julisteena seinällä. Se taisi tulla joskus muonoin Sinä&minä - lehden mukana :D

Koska en löydä hyvää traileria, saa tämä pätkä elokuvasta toimittaa sen virkaa:

7 kommenttia:

 1. Arvaa vaan, sainko tuntea oloni ulkopuoliseksi silloin teini-ikäisenä siitä syystä että en tykännyt tästä elokuvasta? Enkä tykkää vieläkään. Inhosin teininä Winona Ryderia yli kaiken ja tuolloinhan häntä tuli joka tuutista ulos. Nykyään mielipiteeni hänen suhteensa on rauhoittunut.

  Mutta tämä elokuva ei vieläkään iske. Minusta se on yksinkertaisesti tylsä.

  VastaaPoista
 2. Anzi: Onpas outoa :D Mutta niin se on, että kaikki ei ´vaan voi tykätä kaikesta. Ja ymmärrän kyllä, miksi leffa voi sinusta tuntua tylsältä.

  VastaaPoista
 3. Minä taas rakastin tätä leffaa! Tosin vertasin aina tätä Singles-elokuvaan, ovat niin samanlaisia ettei mitään rajaa... Mutta aijai tuota nuorta Ethania..

  VastaaPoista
 4. Mikaela: Samoin. Heiii, en muuten ole nähnyt tuota Singles-leffaa! Ethan <3

  VastaaPoista
 5. Singles taas oli ihan huippu aikoinaan. Ja se toimii vieläkin.

  VastaaPoista
 6. Oe tulee siskon kanssa aina tanssittua tota My Sharona biisi samalla tavalla kun noi tytöt tossa kohtauksessa! :D LUV tota leffaa!!!!!

  -OOla

  VastaaPoista