tiistai 19. tammikuuta 2010

DariaJohan siinä kahdeksan vuotta kestikin, mutta tänä vuonna MTV:n loistava Daria-sarja saadaan vihdoinkin dvd:lle! Vielä ei ole tarkkaa tietoa ajankohdasta, milloin dvd julkaistaan. Dariaa tehtiin viisi tuotantokautta ja se on alkujaan Beavis and Butt-head -sarjan spin-off. Muistan, kuinka nuorena koulun jälkeen menimme parhaan ystävän luo aina katsomaan Dariaa. Samastuin  Dariaan: kyyniseen, pessimistiseen, sarkastiseen ja epäsuosittuun älykköön. Sarjassa 16-vuotias Daria Morgendorffer käy Lawndalen lukiota. Darian sisko Quinn on  kuin toiselta planeetalta: hän on erittäin suosittu, pinnallinen, kiinnostunut vain muodista ja pojista sekä pitää muotiklubia ystäviensä Sandin, Stacyn ja  Tiffanyn kanssa.  Tyttöjen äiti Helen on tehokas lakimies, isä Jake puolestaan stressaantunut markkinointikonsultti, joka yrittää kuitenkin vitsailla joka asiasta. Darian paras ystävä on taiteellinen Jane Lane, joka Darian tavoin on epäsuosittu ja kyyninen. Janen isoveli Trent puolestaan lorvailee kaiket päivät ja soittaa ja laulaa Mystik Spiral -bändissä. Daria on salaa ihastunut Trentiin. Trent oli muuten teininä minunkin suuri ihastukseni. Älkää naurako, kyllä piirroshahmoonkin voi ihastua :DSarjan lopputeksteissä oli aina hauskoja alter-egoja sarjan hahmoista,
ja ne pitikin katsoa hyvin tarkkaan.

 
  
  

Sarja sisältää myös paljon loistavaa musiikkia, muun muassa Pj Harvey, Sneaker Pimps, Incubus, Garbage, Beck, Radiohead, Silverchair, Massive Attack, Portishead, Foo Fighters, Blur, The Verve, Morrissey. Jos sarja ei ole tuttu, suosittelen tutustumaan. Tässä pätkä yhdestä jaksosta:


5 kommenttia:

 1. Daria on legendaarinen sarja. Minäkin katsoin sitä aikoinaan silmä kovana. Etkä muuten ole ainoa, joka oli pihkassa Trentiin, se hahmo taisi olla aika monen teinitytön salainen virtuaali-ihastus. Ainakin minun. :-)

  Mitenköhän Daria toimii taas kaikkien näiden vuosien jälkeen? Se oli kuitenkin tavallaan todella paljon oman aikansa tuote.

  VastaaPoista
 2. Oi Daria! Olen nähnyt siitä vain pätkiä sieltä täältä ja tykännyt! Olen kuumeisesti etsinyt sitä netistä, mutta turhaan. Täytynee tuo DVD hommata kun ilmestyy, kiitos tiedosta. :)

  VastaaPoista
 3. Anzi: aika moni taisi kyllä olla pihkassa Trentiin :D Minusta Daria toimii kyllä vieläkin, olen katsellut sitä aina välillä netistä.

  poskisuudelma: youtubessa ainakin on aika paljon jaksoja ja esim. täällä -> http://www.surfthechannel.com/show/2383.html

  VastaaPoista
 4. Oo, tuo oli ihan loistosarja silloin joskus, olin jo ehtinyt unohtaa sen! onneksi muistutit :) muistaakseni se tuli ylen kanaviltakin jossain vaiheessa, meillä ei nimittäin näkynyt mtv, joten sieltä en sitä ainakaan pystynyt kotona ollessani tölläämään :) Thank god for youtube nykyään!

  P.s, en tiedä kehtaanko edes kertoa tätä mutta mun eka ihastus joskus ala-asteen alussa oli Nuuskamuikkunen! että joo, piirroshahmot rocks :)

  VastaaPoista
 5. sarakissa: mukava muistuttaa. Se tuli ykköseltä ainakin silloin muinoin. Ja aww Nuuskikselle, sehän on ihana ^__^

  VastaaPoista