maanantai 18. tammikuuta 2010

The Big Bang TheoryMinulla ja Geek is the new black - blogin Mikaelalla on hyvin samanlainen maku populaarikulttuurin suhteen. Siksi olisikin kannattanut jo aiemmin huomioida Mikaelan hehkuttama tv-sarja The Big Bang Theory eli Rillit Huurussa. Tämä pätkä, jossa sarjan Dr. Sheldon Cooper opettelee puhumaan suomea, sai minut lopulta tutustumaan sarjaan kunnolla. Se onkin yksi hauskimmista sarjoista ikinä ja Sheldon on mahdollisesti paras näkemäni hahmo tv:n historiassa. Muistan nähneeni mainoksen sarjasta, kun se rantautui Suomeen, mutta ajattelin, että sarja neljästä nörtistä ja naapuriin muuttavasta kuumasta blondista on varmasti huono. Kun blondia vielä esitti Kaley Cuoco, oli päätös tehty: en jaksa edes alkaa katsomaan sarjaa. Voi kuinka pahasti olinkaan väärässä! En ole koskaan pitänyt Cuocosta, mutta häntä on oppinut sietämään sarjassa oikein hyvin ja hän sopii rooliinsa naapurin Pennyna. Penny on "tavallinen" nuori nainen, joka muuttaa Kaliforniaan näyttelijänuran toivossa. Vastapäätä Pennya asustaa kaksi älykästä yliopistolla työskentelevää nörtti-fyysikkoa: Leonard Hofstadter (Johnny Galecki) ja Sheldon Cooper (Jim Parsons). Suurimman osan ajastaan asunnossa viettävät myös heidän ystävänsä Howard Wolowitz (Simon Helberg) ja Intiasta kotoisin oleva Rajesh Koothrappali (Kunal Nayyar). Howard yrittää iskeä naisia aina tilaisuuden tullen, mutta hyvin hyvin heikolla menestyksellä. Rajesh puolestaan ei pysty puhumaan naisille ollenkaan. Näistä hahmoista syntyy loistava tilannekomedia, jolle olen nauranut katketakseni.  


Sarjan ehdottomasti paras hahmo on mielestäni Sheldon: ihaniin vintage-t-paitoihin pukeutuva suloinen, raivostuttavan ihastuttava über-nero, jolla on runsaasti neurooseja ja rutiineja, joihin ei suvaita mitään muutoksia. Hän ei ymmärrä juuri lainkaan sosiaalisen kanssakäymisen normeja eikä sarkasmia. Ja minä olen aivan rakastunut. Sheldonia näyttelevä Jim Parsons on roolissaan yksinkertaisesti  aivan loistava! Kaikki sarjan tähän mennessä näytetyt jaksot on jo katsottu muutamassa päivässä ja kahden ensimmäisen tuotantokauden boksit ovat jo postissa matkalla luokseni. Olen vakuuttunut, että en kyllästy Sheldoniin koskaan. Näitä jaksoja voi katsoa kerta toisensa jälkeen ja aina nauraa itsensä kuoliaaksi. Suosittelen erittäin lämpimästi komedian ystäville! Mainittakoon, että tässä jää esimerkiksi 70's Show kirkkaasti taakse. Hieman esimakua Sheldonista:

Jim Parsons on muuten itsekin aivan ihastuttava ja ehkä suloisin mies maailmassa.
Katsokaa nyt noita silmiä. Mielestäni on aivan mahdotonta, että mies on jo 37!


10 kommenttia:

 1. Minulla on ääretön, suorastaan kohtuuton ihastus tähän Jim Parsonsiin. Sheldonista nyt puhumattakaan ;O) Itsekään en muuten alunperin ruvennut seuraamaan sarjaa kun se Suomessa alkoi vaan hieman puolivahingossa näin yhden jakson ja olin koukussa. Olin suunnitellut tekeväni Parsonsista juttua mutta tämä oli niin hyvä juttu että jätän omani väliin ja tulen tänne ihailemaan kuvia aina kun mieli tekee ;O)Loistavaa että sarja saa uusia faneja sillä olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi, parasta komediaa pitkiin aikoihin!!

  VastaaPoista
 2. Pitää kyllä tutustua tähän sarjaan paremmin. Parin katsomani jakson perusteella vaikuttaa lupaavalta :) Mullakin oli ennakkoluuloja sarjaa kohtaa just Kaley Cuocon takia!

  Miten toi mies voi olla 37??? Löytänyt nuoruuden lähteen?

  VastaaPoista
 3. täytyy muuten kommentoida vielä tuota Parsonsin ikää. Siis 37 ei ole vanha, koska herra on syntynyt samana vuonna kuin minä ;O) 37 wee voi olla hyvinkin nuorekas!

  VastaaPoista
 4. Kyllä tätä sarjaa pitää ruveta seuraamaan. Olenkin kaivannut kunnon komediasarjaa piristämään päiviä!

  VastaaPoista
 5. Mikaela: sama juttu, mutta minkäs sille voi, kun Jim on niin ihana!

  Katariina: kannattaa tosiaan tutustua! Se voi muuten olla mahdollista, että Jim on löytänyt sen nuoruuden lähteen.

  Mikaela: hyvinkin voi olla nuorekas, mutta alan silti nyt epäillä, että käyt sillä samalla nuoruuden lähteellä kuin Jim :D

  Anzi: no tämä piristää takuuvarmasti!

  VastaaPoista
 6. AWW.. Kyllä parani päivä...

  Huomaan olevani osa yleismaallista ajatus/tapahtuma jatkumoa:
  1) neljä nörttiä ja kuuma blondi, miten originaali konsepti. Plaa.
  2) Kaley Cuoco, Tupla-plaa.
  3) satunnainen koekatselu
  4) hei tämähän onkin hauska
  5) Sheldon on NIIN hani

  Sheldon: I think that you have as much of a chance of having a sexual relationship with Penny as the Hubble telescope does of discovering at the center of every black hole is a little man with a flashlight searching for a circuit breaker.

  VastaaPoista
 7. Oon ihan hurahtanut tohon sarjaan; Sheldon on ihan paras!

  VastaaPoista
 8. Mikaela, jos oot yhtä nuorekas kuin Jim, niin olis kiva jos jaat salaisuutenne. Ei sit tartte alkaa parin vuoden päästä tuhlata rahojaan ryppyvoiteisiin ;)

  VastaaPoista
 9. Mä oon vähintään yhtä nuorekas kuin Jim ;O) Ehkä tietty vatipäisyys auttaa asiaa, samoin se ettei ajattele että tietyssä iässä pitää olla tietynlainen...Ryppyjä mulla ei kyllä ole, siihen ei varmaan poppaskonstia ole paitsi se että harrastaa huonoa huumoria tarpeeksi..

  VastaaPoista
 10. Mielikuvittelija: Sheldoniin ei voi olla ihastumatta.

  Nooruska: niin on!

  VastaaPoista