tiistai 15. joulukuuta 2009

TNBC


Tällä viikolla on lempielokuvaesittelyssä vuorossa lähestyvän joulun kunniaksi Tim Burtonin The Nightmare Before Christmas. Tämän mahtavan stop motion - animaation/musikaalin hahmot, tarinan ja maailman on tietenkin luonut Tim Burton, mutta ohjauksesta vastaa Henry Selick.
Halloweenkylän kuningas Jack Skellington on kyllästynyt tekemään aina joka vuosi samaa, pelottelemaan ihmisiä mitä kauheimmilla uusilla tavoilla Halloweenin kunniaksi. Jack lähtee aavekoiransa Zeron kanssa murheissaan metsään ja löytää sattumalta oven Joulukylään. Jack ihastuu jouluun täysin. Tänä vuonna Halloweenia ei järjestetäkään normaalin menoin, vaan Jack haluaa sen sijaan järjestää joulun itse. Suunnitelmat ja valmistelut eivät kuitenkaan mene aivan Jackin toiveiden mukaisesti.

(kuvat googlen kuvahausta)

Katso traileri TÄSTÄ. Klik!
(blogger ja netti muutenkin kiukuttelevat minulle nyt)

P.S. Törmäsin 434-sivuiseen The Art of Tim Burton -kirjaan. Kirjaa ei myydä kirjakaupoissa tai amazonissa, mutta halukkaat voivat tilata sen täältä. Standardiversiosta saa pulittaa noin 60 euroa, deluxe-versiosta roimasti enemmän.

5 kommenttia:

 1. Sinun blogisi on sellainen aarreaitta (Toria, Tim Burtonia!), että pakko kommentoida tähänkin postaukseen :) Painajainen ennen joulua on ihana elokuva. Oletko nähnyt Tim Burtonin kirjoittamaa ja kuvittamaa pikkukirjaa "The Melancholy Death of Oyster Boy"?

  VastaaPoista
 2. lumiomena, kiitos ^__^ Omistan kyseisen kirjan ja se on varsin ihana.

  VastaaPoista
 3. Melancholy death of oyster boyta piti munkin suositella! Vaikka pitihän se tietää että se on jo hyllyssä. :) TNBC kuuluu joulunodotukseen ehdottomasti, vaikka katselen sitä kyllä säännöllisen epäsäännöllisesti ympäri vuoden. Ehana on. <3

  VastaaPoista
 4. Juu, tuo kirja oli meillä toivelistalla mutta on sen verran tyyris että taitaa jäädä saamatta ;O(

  VastaaPoista
 5. poskisuudelma, samoin täällä: sitä katsoo kyllä ympäri vuoden.

  Mikaela, onhan se hieman hintava..

  VastaaPoista