torstai 5. marraskuuta 2009

Requiem For A Dream

Darren Aronofskyn ohjaama, Hubert Selby Jr.:n romaaniin perustuva elokuva Requiem For A Dream on paras huume-elokuva, jonka olen ikinä nähnyt. Elokuvassa Brooklynissä elävä Harry Goldfarb (Jared Leto), tämän tyttöystävä Marion (Jennifer Connelly), ystävä Tyrone (Marlon Wayans) sekä äiti Sara (Ellen Burstyn) kaikki taistelevat huumeriippuvuutta vastaan omalla tavallaan. Nuorempaa sukupolvea pitävät otteessaan heroiini ja kokaiini, vanhempaa puolestaan dieettipillerit. Erityisesti Ellen Burstyn tekee loistavan roolityön. Elokuva on samaan aikaan surullinen sekä järkyttävä ja siinä on kohtaus, jota en ikinä pysty katsomaan tuntematta inhon väristyksiä. Olen aina ollut huumeita vastaan ja mielestäni tämä elokuva näyttää aidolla tavalla miksi. Elokuvan theme song on muuten ehdottomasti yksi kaikkien aikojen parhaimpia, ellei se kaikkein paras!

"How come you know more about medicine than a doctor?"

"Anobody wanna waste some time?"

"Somebody like you can really make things all right for me"


"I don't think he'll be putting any more dope in that arm"

(kuvat)

Traileri

8 kommenttia:

 1. Kaikkein parashan se theme song taitaa olla.. ♥

  Tää on muuten yks niistä ainoista leffoista, joissa ei tee mieli kattella miehen suonisia käsiä, vaikka niitä kuinka esiteltäis. Wonder why :D

  VastaaPoista
 2. Jäätävän hyvä elokuva. Se joka väittää että Leto on vain nätti naama muiden joukossa, saa huutia! Ja yksi kaikkien aikojen Oscar -vääryyksiä on Ellen Burstynin pystittömyys, vaikka oli ehdolla. :< Tätä leffaa ei ilkeä usein katsoa vaikka loistava onkin.

  VastaaPoista
 3. Tuo on niitä leffoja jotka on kauheen hyviä, mutta joita ei halua nähdä välttämättä uudestaan... (Ainakaan itseni kohdalla)

  VastaaPoista
 4. Mitä mä edes yritän kommentoida..olen samaa mieltä kaikesta...

  VastaaPoista
 5. poskisuudelma, niin on!

  Sonja, itse olen tainnut nähdä elokuvan kymmeniä kertoja, mutta kyllä se joka kerta on yhtä kamala

  Mikaela, hih :D

  VastaaPoista
 6. Rakastan Requiem for a dreamia. Se on visuaalisesti niin näyttävä. Ja niin ihana vaan.

  VastaaPoista