lauantai 28. marraskuuta 2009

The Lookout

Katsoin tänään Scott Frankin ohjaaman elokuvan The Lookout, joka ei ehkä aivan yllä lempileffojen listalle, mutta oli sen verran hyvä tapaus, että sitä ei voi jättää suosittelematta. Eikä nyt ole kyse vain siitä, että pääroolia näyttelee ihana Joseph Gordon-Levitt. Joe tekee aivan loistavan roolisuorituksen aivovaurion saaneena Chrisina, jonka elämä muuttuu yhdessä silmänräpäyksessä totaalisesti. Tämä on vahvojen tunteiden elokuva, eikä siitä helpommasta päästä. Kuvittele, miltä sinusta tuntuisi, jos yhtäkkiä menettäisit koko tulevaisuutesi.

Chris Pratt (Joseph Gordon-Levitt) on suosittu high schoolissaan
ja jääkiekkojoukkueensa tähtipelaaja, jolla on edessään kirkas
tulevaisuus. Eräänä iltana hän on kavereidensa kanssa ajelulla,
joka päättyy traagiseen onnettomuuteen.Chris herää muuttuneena. Vakavan aivovaurion saaneen Chrisin elämä muuttuu täysin. Aivovaurion vuoksi Chrisin lyhytmuisti on vaurioitunut. Hän kirjoittaa joka päivä asioita muistikirjaansa, jotta muistaisi, mitä hänen pitää tehdä. Ilman muistikirjaansa ja asunnossa olevia muistutuksia hän ei muistaisi edes ottaa lääkkeitään, käydä suihkussa, syödä aamupalaa tai esimerkiksi sitä, mitä milläkin keittiövälineellä tehdään.

Chris elää sokean ystävänsä Lewisin (Jeff Daniels)
kanssa, joka auttaa Chrisia jokapäiväisessä elämässä.


Aivovaurionsa vuoksi Chris ei voi tehdä vaativaa työtä,
joten hän työskentelee yösiivoojana pankissa.

Chris ystävystyy Garyn (Matthew Goode) kanssa, joka puolestaan esittelee Chrisin naiselle nimeltä Luvlee (Isla Fisher). Ystävyys ei kuitenkaan ole aitoa. Gary ystävineen on aikeissa ryöstää pankin, jossa Chris työskentelee. Chris on suunnitelman avainhenkilö. Vastahakoisesti Chris suostuu mukaan suunnitelmaan, mutta yrittää kuitenkin viime hetkellä estää ryöstön. Tämä ei kuitenkaan onnistu aivan suunnitelman mukaan.(kuvat)

3 kommenttia:

 1. Kuulostaa aika ahdistavalta leffalta, mutta katsomisen arvoiselta. Vaatinee ehkä tietyn mielentilan?

  VastaaPoista
 2. Lisätään "leffat jotka pitäisi nähdä" -listalle.. Miten nää listat aina vaan kasvaa, muttei ikinä lyhene?

  VastaaPoista
 3. Jalouse, kyllä se melko ahdistava onkin, että ei ihan iloisen mielen elokuva ole.

  bubble, niimpä! :D

  VastaaPoista