perjantai 9. lokakuuta 2009

Maybe I Was Just A Girl..Interrupted


Päätin hakea blogiin jotain pysyvyyttä Twilight Colan Bubblen tavoin ja päädyin seuraavaan tulokseen: joka viikko on luvassa esittely jostakin lempielokuvastani. Ensimmäisenä kunnian saa Susanna Kaysenin samannimiseen kirjaan perustuva elokuva Girl, Interrupted, joka kuuluu lempielokuvieni kärkikolmikkoon. Elokuvan on ohjannut James Mangold. Elokuva eroaa kirjasta joiltain osin paljonkin ja minulle kirja ja elokuva toimivat erillisinä teoksina. Molemmat ovat loistavia, katsomisen ja lukemisen arvoisia. Elokuva ei ole sinänsä mitenkään erikoinen, mutta jokin siinä viehättää minua suunnattomasti. Henkilöhahmot, musiikki, dialogi, vahva ja autenttinen tunnelma. Se tuntuu ystävältä. On mukava vierailla hahmojen parissa yhä uudelleen ja uudelleen.

Elokuva kertoo 18-vuotiaan Susannan vuodesta Claymooren mielisairaalassa. Siellä hän ystävystyy muiden potilaiden, erityisesti sosiopaatiksi diagnosoidun Lisan kanssa, mikä tuo mukanaan iloisten hetkien lisäksi myös paljon vaikeuksia. Elokuvassa näyttelee kaksi ehdotonta naisnäyttelijäsuosikkiani: Angelina Jolie (Lisa) ja Winona Ryder (Susanna). Muitakin suosikkeja elokuvassa esiintyy: Jared Leto, Clea DuVall sekä Brittany Murphy. Angelina voitti roolistaan Lisa Rowena Oscarin sekä Golden Globe Award ja Screen Actors Guild Award -palkinnot. Voitot Angelina totisesti ansaitsi. Mielestäni Angelinan paras roolisuoritus ikinä.


"Have you ever confused a dream with life?
Or stolen something when you have the cash?
Have you ever been blue? Or thought
your train moving while sitting still?
Maybe I was just crazy. Maybe it was the 60's.
Or maybe I was just a girl..interrupted"

"Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret.
It's you or me amplified. If you ever told a lie
and enjoyed it. If you ever wished
you could be a child forever"


"When you don't want to feel
death can seem like a dream
but seeing death, really seeing it..
makes dreaming about it
fucking ridiculous"
Lopuksi elokuvan traileri, joka ei minusta kuitenkaan tee elokuvalle oikeutta.

4 kommenttia:

  1. Oi kuinka hyvä elokuva! Olen täysin samaa mieltä kahdestakin asiasta. Kirjaa ja elokuvaa ei tosiaan voi tässä tapauksessa vertailla keskenään, ne ovat niin erityyppiset, ja Jolien suoritus on ylivoimainen. Myös Ryder on poikkeuksellisen hyvä, hänen muut roolityönsä ovat olleet valitettavia pettymyksiä tähän verrattuna.

    Ei kun kolmesta asiasta: hätkähdin kun luin tuon "tuntuu ystävältä" -kohdan, olen itse kuvaillut elokuvaa joskus samoilla sanoilla kertoessani suhteestani siihen. o_O

    VastaaPoista
  2. Tykkään tästä ideasta!
    Blogissani on sinulle tunnustus!

    VastaaPoista