sunnuntai 6. syyskuuta 2009

True Blood

Olen aina rakastanut vampyyritarinoita. Pienenä luin kaikki kirjaston Pikku Vampyyri -kirjat läpi moneen kertaan. 1990-luvun lopulla koukutuin totaalisesti Buffy, vampyyrintappaja –sarjaan sekä sen spin offiin Angeliin. Stephenie Meyerin Twilight-saaga on ahmittu pariin kertaan. Ja viime vuonna HBO:n True Blood –sarja kolahti ja kovaa.


True Blood perustuu Charlaine Harrisin The Southern Vampire Mysteries -kirjoihin. Alan Ballin luoma ja tuottama sarja kertoo vampyyreiden ja ihmisten yhteiselosta Louisianan Bon Tempsissa. Sarja keskittyy telepaattisen tarjoilija Sookie Stackhousen ympärille, joka rakastuu vampyyri Bill Comptoniin. Ensimmäinen tuotantokausi pysyy kutakuinkin uskollisena Harrisin The Southern Vampire Mysteries -kirjasarjan ensimmäiselle osalle ”Dead Until Dark”, mutta toinen tuotantokausi pohjautuu enää hyvin löyhästi kyseiseen kirjasarjaan. Ainakin jännitys on tämän vuoksi pysynyt yllä sarjaa katsoessa.

Vaikka kantri on se musiikkityyli, jota vihaan yli kaiken, miellyttää sarjan alkuteksteissä soiva Jace Everettin “Bad Things” korvaa jostain kumman syystä hyvinkin paljon. Tuotantoyhtiö Digital Kitchenin luoma sarjan alkuteksti on visuaalisesti ristiriitainen sekoitus seksiä, väkivaltaa ja uskonnollisuutta, ja se tuo esiin kuinka uskonnollinen fanaattisuus ja seksuaalinen energia voivat korruptoida ihmisiä ja tehdä heistä eläimellisiä. Lopussa näytettävä kaste kuvaa vapahdusta aiemmin näytetyistä synneistä. Tämä on vain yksinkertaisesti parhaimpia alkutekstejä, joita olen ikinä nähnyt.


Tänään näytetään sarjan toisen tuotantokauden viimeinen jakso. Kolmatta tuotantokautta aletaan näyttää vasta kesällä 2010, joten sitä odotellessa voi keskittyä katsomaan aiempia tuotantokausia uudemman kerran. Ja mikä siinä onkin, että vampyyrimiehet ovat niin hemmetin seksikkäitä?!!

7 kommenttia:

 1. Mä annan itelleni luvan koukuttua tällasiin asioihin vasta ensi vuonna.. Koska oikeasti, nyt ei saa tulla mitään ylimääräisiä houkutuksia, että saan opiskeltua :D

  VastaaPoista
 2. True Blood on oma henk.koht suosikkisarjani tällä hetkellä, viimeks jäi taas niin jännään kohtaan että! no huomenna näkee taas jatkoa ;)

  VastaaPoista
 3. Laura, kuulin juuri, että kakkoskauden viimeistä jaksoa ei näytetäkään jenkeissä tänään vaan vasta ensi viikolla! Aaargh, en jaksa odottaa :D

  VastaaPoista
 4. Mulla on koneella kolme ekaa jaksoa tota True Bloodia, mutta en oo saanut vielä katottua.

  Ootko lukenut Bram Stokerin Draculan? Oon nyt melkein lopussa ja ihan koukussa, vaikka en mitenkään erityisen paljon oo koskaan vamppyyritarinoista perustanut. Toi on vaan niin hyvin kirjotettu ^__^


  Heli

  VastaaPoista
 5. höh, aattelin just että se on ainoa asia joka voi pelastaa tämän maanantain.. :-D

  VastaaPoista
 6. Heli, nyt pikaisesti True Bloodin kimppuun :D Mulla on kyllä ollut jo hetken aikaa Bram Stokerin Dracula omassa kirjahyllyssä, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi lukea sitä.

  Laura, niinpä.

  VastaaPoista