lauantai 22. lokakuuta 2011

Drive


Ryan Gosling esittää nimetöntä autokuskia tanskalaisen Nicolas Winding Refnin ohjaamassa elokuvassa Drive. Päivisin mies korjaa autoja ja ajaa stuntteja elokuvia varten, öisin autot vaihtuvat pakoautoiksi.  Hiljainen mies ajaa pakoautoja tiettyjen ehtojen puitteissa kenelle tahansa palveluksia tarvitsevalle. Yhtenä päivänä hän tutustuu sattumalta naapuriinsa Ireneen (Carey Mulligan) ja tämän 6-vuotiaaseen poikaan Benicioon (Kaden Leos). Kolmikon välille kehittyy nopeasti vahva ja herkkä suhde, joka näyttää tuovan miehen ulos kuorestaan. Sitten Irenen mies Standard (Oscar Isaac) vapautuu vankilasta ja palaa kotiin, mutta vaikeukdet seuraavat. Tästä alkaa tapahtumavyyhti, johon autokuskikin sekaantuu,  ja josta poispääsy elävänä näyttää hyvin epätodennäköiseltä.

(pictures: imdb, allmoviephoto, (c) Richard Foreman)

Drive on loistava rikosjännäri ja Ryan Gosling kiistattomasti sen tähti. Elokuva naulitsee katsojan penkkiin heti ensisekunneista lähtien. Suurimmaksi osaksi elokuva on hidastempoinen ja hiljaisena taustalla vaikuttava musiikki luo juuri oikeanlaisen tunnelman ja intensiteetin. Väkivalta elokuvassa on hyvin brutaalia ja kovat äänet sen yhteydessä saavat säpsähtämään. Tiesin odottaa elokuvalta väkivaltaisuutta, mutta sen raakuus yllätti silti. Väkivaltaisuudeltaan elokuvaa voisi verrata Quentin Tarantinon elokuviin, mutta täysin ilman sitä tietynlaista yliampuvuutta ja huumoria, mikä Tarantinon elokuville on ominaista. Pidempi virallinen traileri  elokuvasta on mielestäni harhaanjohtava ja paljastaa elokuvasta aivan liikaa. Sen sijaan alla lyhyempi traileri, joka ei paljasta elokuvasta oikeastaan mitään, mutta tuo hyvin esiin sen intensiteetin. En osaa pukea sanoiksi kuinka hyvä elokuva on kyseessä. Drive on ehdottomasti yksi tämän vuoden parhaimmista elokuvista eikä sitä todellakaan ole kehuttu turhaan. Suosittelen!


Ryan Gosling plays a nameless driver in the movie Drive, directed by a Danish guy Nicolas Winding Refn. During the day the Driver works on cars and drives stunts for movies. At night he drives getaway cars for criminals. One day he runs into his neighbour Irene (Carey Mulligan) and her six-year-old son Benicio (Kaden Leon) and a strong bond quickly develops between them. Then Irene's husband Standard (Oscar Isaac) is released from prison and comes back home. He's in trouble and the Driver ends up being a part of a deal from which getting out alive seems more and more unlikely.

Drive is an excellent crime thriller and Ryan Gosling undeniably it's star. The violence is very graphic and brutal, sort of like in Quentin Tarantino's movies but totally without that certain kind of over the topness and humour. The longer official trailer for the movie is misleading and gives away too much of the movie. Instead of that above is a shorter trailer that doesn't really give away anything but captures the intensity of the movie. Drive is definetely one of the best movies this year! I highly recommend it.

4 kommenttia:

  1. Nyt uskalsin lukea tämänkin :D Driven kohdalla varsinkin olen iloinen, että en tiennyt juonesta kuin mitä Finnkino sanoi ja sen, että sitä on ohimennen sanottu mahtavaksi. Hyvä etten traileriakaan nähnyt - elokuva sai yllättää sitten niin monella eri tasolla :)

    Mutta mitä mun piti myös sanoa, on se, että tuo trailerisi on pysähtynyt aika maaniseksi :D

    VastaaPoista
  2. J: Haha :D Joo parempi on, kun ei liikaa tiedä. Nykyään monet trailerit antaa jo melkein koko leffan juonen ilmi,typerää. Tuo postauksen trailerin pysäytyskuva on kyllä maaninen :D

    VastaaPoista