torstai 20. tammikuuta 2011

Love & Other Drugs


Love and Other Drugs on Edward Zwickin ohjaama romanttinen draama-komedia, joka pohjautuu Jamie Reidyn kirjaan "Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman". Elokuvassa naistenmies Jamie Randall (Jake Gyllenhaal) saa potkut ja tämän veli Josh (Josh Gad) hankkii Jamielle työpaikan lääkefirma Phizerin edustajana. Jamien työpari Bruce (Oliver Platt) näkee mahdollisuuden päästä Chicagon "isoihin piireihin" Jamien avulla. Jamien täytyy vain saada vaikutusvaltainen Tri Stan Knight (Frank Azaria) määräämään potilailleen Zoloftia Prozachin sijaan. Taistelu lääke-edustajien kesken on kovaa. Jamie tapaa Knightin vastaanotolla itsenäisen ja räväkän nuoren naisen, Maggie Murdochin (Anne Hathaway), joka sairastaa Parkinsonin tautia. Heidän välilleen syntyy aluksi yksinkertainen seksisuhde, joka arvatenkin muuttuu jossain vaiheessa rakkaudeksi.


Pidin elokuvasta paljon, odotin siltä paljon paljon vähemmän. Odotin täysin kliseistä romkomia, mutta elokuva osoittautui myös paljon syvällisemmäksi. Menin katsomaan tämän vain ja ainoastaan Gyllenhaalin vuoksi. Hämmästyin myös, että pidin Hathawaysta suuresti. Minä, joka en ole koskaan erityisemmin pitänyt hänestä. Ehkä tässä käy samalla tavalla kuin Kirsten Dunstin kanssa, joka vaivihkaa hiipi suosiooni. Hathaway tekee kauniin ja koskettavan roolin Parkinsonin tautia sairastavana naisena. Kyllä siinä väkisinkin tuli kyynel silmäkulmaan. Ja kukapa nyt ei tykkäisi katsella melkein alastonta Gyllenhaalia..


On aivan pakko laittaa loppuun tämä..

10 kommenttia:

 1. Ahaa! ehkä tämä on sitten nähtävä, itsekään en kliseisistä romanttisista komedioista välitä muuta kuin ehkä kuumeessa. Enkä pidä itsekään erityisemmin Anne Hathawaystä, siinä on aina ollut jotakin ärsyttävää, aivan kuten Kirsten Dunstissa, josta pidän nykyään hiukan enemmän nähtyäni All good things-leffan..

  VastaaPoista
 2. ...ja lisäys edelliseen... tuo viimonen kuva...whaaaaaaaaaaaaaat????!!!! ja slurps!!!! :D

  VastaaPoista
 3. Melkein alaston Gyllenhaal.. mm.. ajatus takkuaa. Anteeksi. Ei sitten muuta :D

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Joo kannattaa antaa tälle mahdollisuus! Viimenen kuva on kyllä aika dhgjkdfkjhkdjh, ei löydy sanoja :D

  Joa: Jep..jepjepjep.. :D

  VastaaPoista
 5. Herranjumala mikä kuva!!! Pikkasen repesin! Toi tuli niin yllättäen. XD

  Kiitos, kiitos tästä! :D

  VastaaPoista
 6. !!!!! TOI VIIMEINEN KUVA MENI LEIPÄ VÄÄRÄÄN KURKKUUUN hooootttt lääh.. Ainiin moi. -O

  VastaaPoista
 7. Kyllä, leffa oli yllättävän hyvä. Sopivan hauska ja syvällinen ja sekä Anne että Gyllis oli molemmat IHANIA!

  VastaaPoista
 8. tiinanen: Tuli mullekin aika yllättäen ku selailin kuvia :D

  Oola: Joo no menis vähemmästäkin :D

  Mikaela: Samaa mieltä :)

  VastaaPoista
 9. Mun täytyy nyt esittää eriävä mielipide. Mun mielestä leffassa toi Parkinsonin tauti jäi hyvin pieneen, mitättömään osaan, yrittäen saada aikaan jotain syvällisempää merkitystä leffalle siinä onnistumatta. Olisi ollut ihan sama mikä sairaus Hathawayn hahmolla olisi ollut, tai itse asiassa vaikkei sairautta olisi ollutkaan. Leffassa pääpointti tehtiin kuitenkin sitoutumiskammosta. Henkilöhahmot jäivät ohuiksi ja leffassa esiintyi useita henkilöitä, jotka olivat tarinan kannalta täysin epäolennaisia. Musta se oli tyhjänpäiväinen elokuva siinä missä moni muukin romanttinen komedia. Parkinson ja moni elokuvan hahmo olivat vain keinotekoista täytettä. Harmittaa, että sinänsä kelpo näyttelijä Gyllenhaal tuhlaa aikaansa tällaisiin leffoihin, kun pari aikaisempaa roolia (esim. Brokeback Mountainissa) olivat merkityksellisiä. Ja epäluuloni Hathawayta kohtaan vain kasvoivat tämän leffan katsottuani.

  Mutta joo, kyllähän Jake on ihana ja sun blogi myös :) Toi vika kuva pelasti päivän. Koin vain pakottavan tarpeen tuoda eriävän mielipiteen esille :)

  VastaaPoista
 10. Anonyymi: Tietenkin eriäviä mielipiteitä saa esittää, ei kaikki voi tykätä samasta. Ymmärrän kyllä pointtisi ja melko vähäinen tosiaan oli Parkinsonin taudin käsittely elokuvassa. Kyseessähän on kuitenkin taas yksi Hollywoodin romkom, joten kovin "suurta" ei varmasti ollut odotettavissakaan. Mutta ylitti silti mun alhaiset odotukset. Toivottavasti lähituevaisuudessa tulee Gyllenhaalin tähdittämä elokuva, joka on yhtä loistava kuin Donnie Darko ja Brokeback Mountain.

  VastaaPoista