sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Everybody's Fine


Kirk Jonesin ohjaama Everybody's Fine on uusintaversio alunperin Giuseppe Tornatoren italialaisesta elokuvasta Stanno Tutti Bene. Everybody's Fine kertoo leskeksi jääneestä Frank Goodesta (Robert De Niro), jonka aikuiset lapset asuvat ympäri maata kaukana isästään. Frank ei oikeastaan tunne lapsiaan kovin hyvin, sillä lapset pitivät yhteyttä oikeastaan vain nyt jo edesmenneeseen äitiinsä. Kun jokainen lapsista peruu yhteisen sovitun viikonlopun isänsä luona, päättää Frank lähteä matkalle tapaamaan lapsiaan Amya (Kate Beckinsale), Rosieta (Drew Barrymore), Robertia (Sam Rockwell) ja Davidia (Austin Lysy). Tuolla pitkällä matkalla Frankille selviää kaikenlaista uutta lapsistaan.

(kuvat: googlen kuvahaku)

Traileri sisältää elokuvasta lähinnä vain joitakin hauskoja kohtia eikä tavoita elokuvan todellista fiilistä mitenkään. Joulumarkkinoille komedia-draamana esitelty elokuva ei varmasti olisi päätynyt katsottavakseni ilman Kate Moennigia. Katella on kuitenkin elokuvassa vain hyvin pieni rooli, mutta onneksi katsoin tämän. Everybody's Fine on sydäntäsärkevän surullinen elokuva. Surullisuudestaan huolimatta elokuva on myös kaunis ja lämmin, vaikka se suurimmaksi osaksi itkettääkin. Elokuva sopii paremmin kuin hyvin isänpäivään.  En halua, että oma isäni koskaan vieraantuu minusta niin kuin elokuvan Frank omista lapsistaan. Kaikkien isien pitäisi katsoa tämä lastensa kanssa, mutta on hyvä muistaa pitää ne nenäliinat käden ulottuvilla.

7 kommenttia:

 1. Kiitos arviosta, tämä on pitkään ollut katsottavien listalla. Elokuvaa tuskin huonontaa yhtään se, että tunnaribiisistä vastaa allekirjoittaneen lempiartisti... :D

  http://www.youtube.com/watch?v=DIgwLW0YlqA

  VastaaPoista
 2. Mä pistän tämän katsottavien listalle!

  VastaaPoista
 3. .Nekku.: Ole hyvä vain, ja ei se sitä huonontanut ei :D

  J: Kannattaa katsoa :)

  VastaaPoista
 4. Voi, kuulostaa haikealta mutta ehdottoman kiinnostavalta. Ja tykkään aina vaan Robert de Nirosta.

  VastaaPoista
 5. Riehu: Haikea on ja kiinnostava. Robert De Niro on, tässäkin, varsin loistava.

  VastaaPoista
 6. Tässä on siis Rockwell ja minä EN ole nähnyt tätä. Mitä hittoa....

  VastaaPoista
 7. Mikaela: Noniin, tiiät siis mitä Makuunista seuraavalla kerralla tarttuu mukaan :D

  VastaaPoista