tiistai 20. huhtikuuta 2010

Away We Go


Minun on pitänyt katsoa Sam Mendesin ohjaama Away We Go jo kauan. Niinkin pieni asia, kuin elokuvan piristävän erilainen kansi, kiinnitti huomioni. Elokuva kertoo pariskunnasta, Burtista (John Krasinski) ja Veronasta (Maya Rudolph), jotka odottavat ensimmäistä lastaan. Pariskunta on muuttanut lähelle Burtin vanhempia, mutta kun Burtin vanhemmat (Catherine O'Hara & Jeff Daniels) yllättäen kertovatkin muuttavansa Belgiaan, lähtevät Burt ja Verona kiertämään Yhdysvaltoja ja Kanadaa löytääkseen tulevalle perheelleen sopivan kodin. Matkan varrella he vierailevat erilaisten ja hyvinkin erikoisten ystäviensä sekä sukulaistensa luona kaupungeissa, joissa haluaisivat asua. Lopulta oma koti löytyykin.

 (kuvat: imdb, googlen kuvahaku)

Away We Go on lämminhenkinen elokuva, joka naurattaa paikoin aidosti ja saa hymyn huulille. Se on mukava ja todentuntuinen kuvaus etenkin kahden ihmisen rakkaudesta ja oman paikan löytämisestä maailmassa. Elokuva ei ole mikään mestariteos, mutta ehdottomasti katsomisen arvoinen. John Krasinskin  esittämä Burt oli mielettömän suloinen persoona ja Maggie Gyllenhaal hippiäitinä oli yksi elokuvan huippukohdista. Elokuvan musiikki sopi siihen muuten täydellisesti ja miellytti korvaani suuresti. Musiikista vastasi suurimmaksi osaksi itselleni uusi tuttavuus Alexi Murdoch.

6 kommenttia:

 1. Toi pitää kyllä katsoa jo sen takia että Krasinsky on niiiin hyvä USAn The Officessa :D

  VastaaPoista
 2. Lämminhenkinen on kyllä ehdottomasti sana joka kuvaa tätä elokuvaa :) Pidin kyllä, joskin minua osa noista sivuhahmoista ärsytti hieman liikaa.

  VastaaPoista
 3. Toi on kyllä kiva leffa :) Kävin katsomassa silloin kun pyöri teatterissa ja nyt olen yrittänyt bongailla dvd:nä mutta ei ole vielä onnistanut.

  VastaaPoista
 4. W: Mä oon kattonu Officea vaan pari jaksoa ja meni hetken aikaa, että tajusin missä tyyppi oli näytellyt. Koko ajan oli leffaa kattoessa semmonen "mä tiän ton..aargh missä se on ollu!?"

  Paivi: Osa sivuhahmoista meni ehkä joo hieman ylilyönniksi.

  norsis: On kyllä :)Toivottavasti dvd osuu pian kohalle.

  VastaaPoista
 5. Kävin katsomassa Away we go:n elokuvissa ja silloin mua paikoitellen puudutti se elokuva. Jotenkin vaan odotin paljon enemmän. Jälkeenpäin kun mietin, niin ei se niiiin paha ollut ja voisin ehkä uudestaankin katsoa. Mutta aika ankea se jotenkin oli, en oikein tykännyt naispääosan näyttelijästäkään/roolihahmosaan. Hyvä kun muuten mainitsit tuon Alexi Murdochin! Sehän kuulosti hyvältä...ja kuulostaa - laitoin heti soimaan.

  VastaaPoista
 6. J: Ymmärrän mitä tarkoitat, koska siinä ei sinänsä tapahtunut mitään erityisemmin. Joo Alexi Murdoch oli kiva tuttavuus!

  VastaaPoista