torstai 11. helmikuuta 2010

The RoadKävin tänään vihdoin katsomassa ihanan Viggo Mortensenin uusimman elokuvan. Kyseessä on tietenkin John Hillcoatin ohjaama The Road, joka perustuu Cormac McCarthyn samannimiseen kirjaan. Elokuva kertoo miehestä (Viggo Mortensen) ja pojasta (Kodi Smit-McPhee), jotka yrittävät selviytyä hengissä jonkin maailmanlopun katastrofin jälkeisessä karussa maailmassa. Pojan äiti on kuollut (Charlize Theron) ja enää muutama ihminen koko maailmassa on elossa.  Isä ja poika matkaavat jalkaisin kohti etelää, paeten yhä kylmenevää talvea. Matkalla he yrittävät löytää syötävää pysyäkseen elossa. Matka ei kuitenkaan ole vaaraton: liikkeellä on kannibalismiin turvautuneita ihmisiä, joiden ihmisyys on kauan sitten kadonnut. Karussa, harmaan tuhkan peittämässä maailmassa on kuitenkin vielä jäljellä vähän kauneutta - isän ja pojan välinen rakkaus. The Road vakuutti ja piti otteessaan heti ensimetreiltä lähtien. Se kauhistutti ja kuvotti, kosketti ja itketti, mutta myös hymyilytti ja välillä jopa nauratti hetken. Mortensenin matala, rauhallinen, tuskaa ja surua henkivä ääni kosketti ja itketti jo itsessään. Elokuvan jälkeen olo tuntui..tyhjältä. Kotiin päästyäni ei tehnyt mieli tehdä oikein mitään. Jos et ole vielä nähnyt tätä, tee se pian.

Elokuvan jäämistä ilman Oscar-ehdokkuuksia en voi ymmärtää. Jos Mortensen ei voita roolistaan jotain muuta palkintoa, niin ihmettelen suuresti. Niin vakuuttavasti mies roolinsa tekee. Mutta mitään muuta en tältä mieheltä odottanutkaan. Tällä viikolla ei tule muuta lempielokuvaesittelyä. Tämä on se. Kiinnitin huomiota myös elokuvan äärettömän hienoon musiikkiin - eikä ihme, sillä musiikista vastaa parivaljakko Nick Cave & Warren Ellis. Soundtrack ja elokuva tulevat päätymään hyllyyni. Myös McCormacin kirja tulee varmasti luettua.

 (kuvat: imdb)

10 kommenttia:

 1. Tää oli NIIIIIN hyvä elokuva! <3 Paitsi toivoa siinä ei ollut minkäänlaista, yhtään, none whatsoever :/ Mut Viggo kyllä päihittää näin 50 ikävuoden tienoilla aika sata-nolla nuorempia näyttelijöitä, ihan jo ulkonäöllisestikin :D

  VastaaPoista
 2. Haluaisin nähdä tämän, tosin en osaa päättää pitäisikö lukea se kirja ensin :F Viggo <3

  VastaaPoista
 3. Minä taas olin tähän elokuvana hieman pettynyt. Maailmanlopputarina kun on hirveän vaikea taiteenlaji saada kerrottua vakuuttavasti (tarkempi analyysi löytyy blogistani).

  Mutta Viggon roolisuoritus oli hurjan hieno!

  VastaaPoista
 4. Minusta leffa oli loistava. Ainut miinus tulee maailman rasittavimmasta pojasta, teki mieli välillä nirhata se kundi itse!!!
  Viggon täydellinen väliinjättäminen pysteistä oli pieni häpeäpilkku..

  VastaaPoista
 5. Kirja oli yksi parhaista mitä oon lukenut pitkään aikaan. Leffaan ei oltu saatu aivan yhtä ahdistavaa tunnelmaa aikaiseksi, mutta se kyllä saattoi olla tietoinenkin ratkaisu - (kuten Sandrew Metronomen tiedottaja osasi kertoa) ihmiset ei halua katsoa synkkiä elokuvia.

  VastaaPoista
 6. En ole vielä nähnyt tätä, asia pitänee korjata nopeasti. Rakastan kaikkia post-apokalyptisia elokuvia, ja tuo kuulostaa kyseisen genren aarteelta. Nick Cave ja Warren Ellis jos ovat vielä soundtrackin tehneet, niin leffa on aivan pakko nähdä! Parivaljakkohan teki musiikit myös Jesse James-elokuvaan, ja se soundtrack on uskomattoman kaunis, yksi suosikeistani.

  VastaaPoista
 7. mulla on tää kirjana ja sekin on ihan uskomattoman hyvä. elokuvaa en ole vielä ehtinyt käydä katsomassa, varmaan tulee hommattua sitten kun saapuu vuokraamojen hyllyyn.
  en tiennyt että viggo näyttelee pääosaa, mutta vastaa ihan 100% sitä kuvaa jonka mielessäni hahmolle kehittelin:)

  riipaiseva tarina, ja spotifysta näkyi soundtrack jo löytyvän. lähti heti soimaan, masentavan kuuloinen mutta kaunis.

  VastaaPoista
 8. W: Totta!

  Maria: Minä yleensä ensin luen kirjan, mutta tällä kertaa meni toisinpäin.

  Paivi: Mä tykkäsin siitä, että ei oikeastaan kerrottu, mikä se katastrofi oli.

  Mikaela: No kieltämättä se poika oli välillä ärsyttävä.

  laughable-loves: Täytyy kyllä toi kirja hommata pian!

  MothMouth: Mä en oo vielä nähnyt sitä leffaa saati kuunnellut soundtrackia. Täytyy siis korjata se asia :D

  tuitui: Elokuvissa on kiva, jos hahmo vastaa sitä, millaiseksi sen itse on kirjaa lukiessa kuvitellut :)

  VastaaPoista
 9. Mulle tulee tosta toka vikasta Viggo-kuvasta mieleen jostain syystä isäs XD

  VastaaPoista