keskiviikko 11. marraskuuta 2009

Goodbye, Lenin!


En ole juuri nähnyt saksalaisia elokuvia, mutta Wolfgang Beckerin ohjaama Goodbye, Lenin! on hyvä, tragikoominen elokuva. Koska tällä viikolla Berliinin muurin murtumisesta tuli kuluneeksi 20 vuotta, on leffaesittelyssä tällä viikolla juuri siitä kertova elokuva. Elokuva sijoittuu Itä-Berliiniin 1980- ja 1990-luvun vaihteeseen. Christiane Kerner (Katrin Sass) on vankka sosialismin kannattaja. Kun Christiane näkee poikansa Alexanderin (Daniel Brühl) osallistuvan hallituksen vastaiseen mielenosoitukseen, hän saa sydänkohtauksen ja vaipuu koomaan useaksi kuukaudeksi. Christiane herää muuttuneeseen maailmaan: Berliinin muuri on murtunut ja Saksat ovat yhdistymässä. Lääkärin mukaan Christianen sydän ei kestä suuria järkytyksiä, joten Alexander päättää olla kertomatta äidilleen Saksaa ravistelleista muutoksista ja uskotella kaiken olevan ennallaan. Se onkin helpommin sanottu kuin tehty.

Katsoin elokuvan englanninkielisellä tekstityksellä ja täytyy sanoa, että oli siinä aluksi melkoista totuttelua. Olen lukenut saksaa koulussa 8 vuotta ja huomasinkin seuraavani elokuvaa välillä saksaksi, välillä englanniksi. Kahden vieraan kielen yhtäaikaisuus oli häiritsevää, mutta kyllä siihenkin tottui. Elokuvan musiikista vastaa muuten yksi suosikkisäveltäjistäni: Yann Tiersen.


(kuvat)

Traileri

8 kommenttia:

 1. Hyvä leffa! Siitä on monta vuotta kun tuon katsoin mutta muistot siitä on hyvät. :)

  Hei muuten, voitit multa ne Dr Martensit hintaan 20€. Halvalla menee mutta menköön! :) Laitatko mulle sähköpostia osoitteeseen ninotzka@hotmail.com niin voidaan sopia kuka ne noutaa, mistä ja milloin jne. Onnea voitosta, toinen huutaja (jonka oli pakko saada ne kengät) unohti huutaa lisää. Onni sinulle. :)

  VastaaPoista
 2. NinaV, leffa on tosiaan hyvä. Jeeeee kengistä <3

  VastaaPoista
 3. Leffan loppu on kyllä vaan niin loistava :P

  VastaaPoista
 4. Tämä on kyllä hyvä ja sympaattinen, ja pitäisi ottaa juurikin muurien murtumisen kunniaksi käsittelyyn leffahyllyltä :)

  VastaaPoista
 5. Katsoin tuon joku vuosi pari sitten, tosi hauska leffa, tykkäsin :)

  VastaaPoista